2009.06.01. Székely Gyors fotózás

Gery felvetette, hogy menjünk át Szolokra június 1-én fotózni a hazafele tartó Székely Gyorsvonatot.
1-én 16:00 körül találkoztunk a repülőhídon. 17:15-ös 7301-számú gyorsvonattal terveztük a Szolnokra jutást. Az egyik vasútfotós barátunk szólt, hogy ő nem jön mert rossz idő lesz (tényleg elég felhős volt az ég).
Mivel még egy csomó idő volt a vonatunkig, lementünk az állomásra és láttuk hogy benn áll a “Gyomai kirohanós” személyvonat ami 16:50-kor indul. Felszálltunk rá és át zötyögtünk Gyomára, hogy majd ott bevárjuk a gyorsvonatunkat.
Gyomán az állomást vágányzatilag átépítik. Ezért csak az 1. és a 4. 5. 6. vágány járható. Csináltunk pár fotót az állomásról, majd megérkezett a megkésett Pannónia Inter City is, amit az első vágányra hoztak be.

A hosszú szerelvény végén feltűnt nekünk néhány érdekes személykocsi. A MÁV nosztalgia kocsijai voltak a vonat végére csatolva, személyzettel és utasokkal, stílszerűen az egyik kocsin a rézből készült PANNONIA felirat díszelgett .

Az IC elhaladása után a mi személyvonatunk 1202-es szilije körüljárta a szerelvényét és nemsokkal a mi vonatunk is megérkezett a 2241-es papagáj vontatásában.

Felszálltunk a vonat végébe és onnan fotóztuk a vonalat Szolnokig.

Szolokra érkezéskor az állomás az átlagos vasúti fotótémát produkálta, Bzmot, Uzsgyi, Szilis IC-k és rengeteg ingavonat. Szerencsére teljesen kitisztult az idő!
Mivel a hetedik vágányra érkeztünk, lementünk a targoncaaluljáróba és átmentünk az 1. peronra, hogy megnézzük, hova fog érkezni a Székely Gyors.
Amikor jövünk fel az aluljáróból meghalljuk a hangosbemondóban: “Székely Gyorsvonat érkezik Romániából az 1. vágányra. A vágány mellett kérjük vigyázzanak!” 10 perccel korábban érkezett a meghirdetett időpontnál
Gyorsan megnéztük, hogy honnan lehetne jó képet csinálni és átmentünk a 2. peronra. Szépen gurult be az első vágányra, közben mi lőttük sorban a képeket.

Amikor elhaladt mellettünk a mozdony, rohamléptekkel siettünk át az állomás másik végére, mivel nem tudtuk, hogy mennyit fog tartózkodni.
Szerencsére sok képet tudtunk készíteni az álló vonatról, valamint még egy videót is rögzítettünk az indulásáról.

[yt=width,height]z6S_9DAdPlI[/yt]

A Székely Gyors elhaladása után felnéztünk a Fűtőház felőli felüljáróra is, hogy onnan is készítsünk pár képet.
A fotózásban jól eltelt az idő, és mehettünk le a peronra, mivel pár perc múlva jött a vonatunk.
10 perc késéssel begördült a V43 1137 vontatta 7408-as gyorsvonatunk, amivel hazáig jöttünk.

A vonatok még lőttünk pár képet, majd eltettük a fényképezőt és vége lett a napnak…

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram