2011.09.01. Pályafenntartási Bemutató Békéscsaba – VÁM-udvar

2011. szeptember elsején 14:00 és 16:00 között Pályafenntartási bemutatót tartottak Békéscsabán a VÁM-udvarban.

A bemutatón a szakmai érdeklődőknek bemutatták a Robel és Geismar pályafenntartási kézi gépeket és eszközöket, a G&G Növényvédelmi Kft. Permetezővonatát és Unimog-ját, a MÁV Központi Felépítményvizsgáló Kft. FMK-007 mérőkocsiját és az azt továbbító Nohabot, valamint a Strail cég gumi alapú technológiáit.

Az FMK 007-es kocsi bárki megnézhette kívül-belül, a technikai dolgokat egy prezentáció segítségével adták elő az érdeklődőknek. Végig lehetett nézni a járművet és bármilyen kérdésre szívesen válaszoltak az üzemeltető cég emberei. A kocsin kívül a Nohab vezetőállására is fel lehetett nézni.

Saját készítésű videónk:

A G&G Növényvédelmi Kft. permetezővonatáról csak távolról lehetett, valamint belülről is csak a szolgálati részen (hálóhelyeken és a konyhában) lehetett felvételt készíteni.

A szerelvény automatizált rendszerrel dolgozik, a mozdony elején elhelyezett, rezgésvédelemmel ellátott kamera felismeri a gyomnövény fajtáját és kizárólag az arra való vegyszert használja, de csak azon a szakaszon ahol a növényt érzékelte. Ezzel a technológiával a szerelvény megfelel a nemzetközi környezetvédelmi szabványoknak, mivel csak annyi vegyszert használ fel az irtásra ami ténylegesen szükséges.

A permetező vonat szolgálati kocsijában teljes egészében fa borítás található, a hálóhelyek mellett egy minden igényt kielégítő modern konyha is található. A vonat további kocsijában található meg a vezérlőhelyiség ahol a kameraképeken kívül a GPS helyzetet, a permetezési folyamatot és egyéb dolgokat lehet megfigyelni a képernyőkön. A teljesen automatikus rendszerbe itt lehet kézileg is “beleszólni” ha valahova nagyobb mennyiségű vegyszer kellene.
A kocsiban továbbhaladva találhatók a vegyszeres tartályok és a cég saját szabadalmú technológiával felszerelt permetezőegység vezérlései. A vegyszeres tartályok cseréjére a kocsi oldalajtóin van lehetőség.

A cég “kétéltű” Unimogja is képviseltette magát a bemutatón. A jármű hátsó részében található a cég saját fejlesztésű vezérlőegységei, és a locsolófejek. A felépítmény nagy részét a Tartály teszi ki. Elől fenn a kamera helyezkedik el. A gép a permetező szerelvény rendszerével azonos módon működik. A bemutatón zöld lapokkal imitálták a növényzetet a vágányon, és a működés során ezeket permetezte a jármű.

A Geismar standján és vágányrészén bemutatták a cég fontosabb pályafenntartási eszközeit, valamint a sínvágási technikát és a sínszál fúrásának technikáját is bemutatták az egyik külföldi munkásuk segítségével.

A Robel cég szintén kézi eszközöket mutatott be, mint például a sínvágó és a síncsavarozó kisgép.

A Strail, pedig a rezgéscsillapító technológiáit és a gumiborításait mutatta be.

A Nohab és az FMK-007 már egy nappal korábban délután elhelyezkedett a bemutató helyszínén. Készítettünk róla felvételeket nappal és éjjel is.
A vonatot az érkezésétől kezdve a helyszínen biztonsági őrrel védték. Éjjel viszont valaki megpróbálta a Nohab gyári tábláját leszedni de szerencsére az őr ezt észlelte és sikerült meghiúsítani a lopást. Jó ötlet volt a biztonsági őrzés. A bemutatón a négyből csak két csavar tartotta a táblát a helyén.

A teljes Galéria megtekinthető ITT!

Ezúton köszönjük a pályafenntartásnak, hogy szóltak nekünk erről a rendezvényről, mert különben észre se vettük volna, hogy itt volt valami bemutató.

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram