Csak egy átlagos utazás

A mai napon hirtelen, rövid elintéznivaló adódott Szegeden. Az út nem volt különleges, azt leszámítva, hogy jelenleg Hódmezővásárhely és Szeged között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

 

 

De ez sem volt nehezítő körülmény. Minden percre pontosan közlekedett és még az időjárás is megfelelő volt. Ezt az utat szeretnénk egy mini utazónaplónak tekinteni, amit szeretnénk megosztani veletek.

2018. szeptember 9.

Reggel irány az állomás! A Nap fénye már megvilágítja az épületet, így az sárgás fényben úszik, még akkor is, ha ő maga is sárgára van festve.

A 6:47-kor induló Békéscsaba – Hódmezővásárhely között közlekedő személyvonat volt a cél, mivel 9 órára Szeged-Rókuson kellett lenni. Szerencsére Csörgő vontatta vonat állt az 5a vágányon.

A szokásos szeptemberi táj tárulkozik elénk a By kocsi ablakából. Nem, ez nem egy fizetett termékmegjelenítés. Ez csak a reggel kelés egyik kelléke. 🙂

Telekgerendáson az Orosháza felől érkező vonatot kellett bevárunk. Itt sem volt csúszás a menetrendhez képest.

A reggeli napfényben “megcsillanó” By kocsi belső tere több évtizede kiséri az embert az útján. Ez a szag, ez a látvány örökre beleégett az ember agyába. Van, aki még most is szereti, van, aki gyűlöli ezeket az elavult kocsikat.

Csorvás állomásra érve az első vágányon egy pihenő PFT-s gépet látunk. Ő a 005-ös Lencse, azaz a UFDJ 005.

Orosháza előtt nem sokkal van Orosházi tanyák megállóhely. Egy nagyon szép és hangulatos épület van a hatalmas gesztenyefák mögé rejtve. (Látszik, hogy régen volt több vágány is.)

Kint a puszta a By kocsi ablakán keresztül.

Hódmezővásárhelyen át kellett szállni a fémkerékű pótló gumikerekűre, ami az állomásépülettől alig 120 méterre lévő megállótól indul.

Szeged-Rókuson, a Rókusi körúton, a Kisteleki Ede utcánál lehet leszállni. Innen 2-3 perc gyaloglás az állomás, ahol megnéztük a vágányokat, hogy mi is a helyzet.

A dolgunk végeztével visszamentünk a Kisteleki körúthoz, hogy újra vonatpótlóra szálljunk, de mielőtt még odeért volna a járat, feltűnt valami. Az épület főút felőli falának bal oldalán, jól kivehető a sarló-kalapács nyoma, és a poén kedvéért, szintén azon a falon, csak a jobb oldalon, az egyik lakás függönye vörös színű.

Nem sok buszozás után újra Hódmezővásárhelyen voltunk, ahol a 022-es, azaz egy Kék-Uzsgyi várt minket.

Rengeteg betonalj sorakozik még kocsikon. Várják, hogy a sínmező részei legyenek. Nem! Ez sem fizetett termékmegjelenítés, csak az ebéd. 🙂

Orosházán vártuk a Békéscsaba felől érkező szerelvényt, amit a 185-ös Csörgő továbbított.

Telekgerendáson a menetrend szerinti kereszt…

Ha ez a látkép fogadja a 120-as és a 135-ös vonalról érkezőket, akkor biztosra vehető, hogy Békéscsabán van az ember.

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram