XIII. Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádé

XIII. Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádé a békéscsabai Vasutas Művelődési Ház szervezésében.

 

 

 

Idén is megrendezésre került az éves vasútmodell és nagyvasúti kiállítás Békéscsabán. Az esemény négy napon keresztül zajlott, szeptember 28 – október 1 között, azaz csütörtöktől vasárnapig voltak megtekinthetőek a meghívott kiállítók terepasztalai, modelljei, gyűjteményei a Művelődési Házban és a vasútállomás egykori várótermében. (Az ezzel kapcsolatos képeket a Ház FACEBOOK oldalán lehet végigböngészni.)

A szeptember 30-án a békéscsabai állomás rakodóvágányain különböző vasúttársaságok „nagyvasai” voltak kiállítva, amikre az eddigi évekhez hasonlóan most is fel lehetett mászni. Lelkiismeretes mozdonyvezetők adtak választ az esetleges kérdésekre, segítették a balesetmentes mozgást a mozdonyokon. Kézihajtányozás, sínfűrészelés, kertivasút és étel-ital fogyasztási lehetőségek álltak rendelkezésre a látogatók részére.

Elég is a szavakból, jöjjenek a képek:

Tereprendezés szeptember 29-én.

 Tereprendezés szeptember 29-én.A 024-es Szöcske a 7704-es számú vonat végén érkezett 'csabára szeptember 29-én. A 024-es Szöcske a 7704-es számú vonat végén érkezett 'csabára szeptember 29-én. A 024-es Szöcske a 7704-es számú vonat végén érkezett 'csabára szeptember 29-én. Irány a fűtőház!Szeptember 30-a, a "mozdonysimogató" napjának reggele. ...ekkor még nem tudtuk, hogy a Herkules is szerepelni fog.Az MMV Sulzere a kora hajnali órákban érkezett meg a helyszínre.A Startos gépek közül az első, aki elfoglalta a helyét.A PFT-s gépek már a helyükön.

A második felhozatal.A második felhozatal.A Herkules üzemanyagot vesz magához, majd idővel csatlakozik a kiállított gépekhez.Traianus IC érkezik a Mátyás király Traxx vontatásában.

A harmadik felhozatal.

...és akkor a Herkules a Rail Cargo Hungária jóvoltából.

Kisvonat a nagyok között.A sínfűrészelés kedvelt program.Étel-ital......és cukorka.Kézihajtányozás.

Itt mutatta be magát a "Lencse".A múlt nem tűnik el nyomtalanul.A fűtőházi járat szerelvénye.A mai napnak is vége.
A mai napnak is vége.
A mai napnak is vége.Jövőre folytatjuk!

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram