Újra áthaladt a Viharsarkon az Orient Expressz

Augusztus 27-én, vasárnap este érkezett Békéscsabára a Venice-Simplon-Orient Express szerelvénye. Rövid tartózkodás után folytatta útját Isztambul felé.

 

 

Mint ahogy azt megszokhattuk, minden év augusztus végén – szeptember elején érinti a Viharsarkot a híres Orient Expressz luxusvonat. Ez idén sem volt másképp.

A luxusvonat Párizs – Budapest – Bukarest – Isztambul útvonalán érintette Békés Megyét. A járat megszakításokkal hat nap alatt teszi meg ezt az útvonalat, ezalatt az utasok különböző programokon vesznek részt az utazás során érintett nagyvárosokban. Sokan szívesen utaznának ezen a vonaton, viszont a jegyárat megnézve, ez csak álom maradhat az egyszerű “halandóknak”. A tehetősebbek viszont sűrűn felkeresik ezt a vonatot, mert a következő évekre is rengetegen előre lefoglalták már a helyüket valamelyik Orient Expressz vonatútra. Csak megjegyeznénk, hogy a fent említett útvonalra, egy útirányra 7400€ azaz körülbelül 2.3 millió forint a legolcsóbb jegyár egy főre!

A vonat 20 óra 45 perckor érkezett Békéscsabára és egy perc tartózkodás után folytatta útját Isztambul felé.

 

Az ORient Expressz Békéscsabán

Az Orient Expressz legközelebb szeptember 4-én, a reggeli órákban érinti újra a Viharsarkot. A pontosabb érkezési időpontról, a Facebook oldalunkon adunk majd tájékoztatást.

A Orient Expressz luxusvonatra lehetőségünk volt korábban felszállni Budapesten erről-, és a vonat történetéről készült cikkünket ide kattintva érhetik el.

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram