Vágányzári menetrend – megnő a menetidő a Viharsarok és a főváros között!

2017. március 6-tól 24-ig vágányzári menetrend lép érvénybe a 120-as Lőkösháza – Budapest vonalon, emiatt megnő a vonatok menetideje.

 

 

Aki utazott már Budapestre vonattal a Viharsarokból, annak feltűnhetett Újszász után egy vasútállomás – nevezetesen Tápiógyörgye, ahol mindig lassan haladt át a szerelvény. Ezt, a 120a vasútvonal legrosszabb állapotban levő vágányszakaszát – az állomás többi vágányával együtt – március elején elkezdik rendbehozni a szakemberek. Tápiógyörgye állomáson kitérőcserét és vágányépítési-, valamint pályakorrekciós munkálatokat fognak végezni, ezért vágányzári menetrendet vezet be a vasúttársaság.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása:

“Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2017. március 6-tól 2017. március 24-ig Tápiógyörgye – Újszász állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az okozott kényelmetlenségért szíves elnézésüket kérjük! “

Gyorsvonat érkezik Budapestről Békéscsabára.

Ennek értelmében a Budapest Keleti pályaudvarról induló és a Viharsarokba közlekedő vonatok a szokott menetrendtől eltérően 15 perccel korábban indulnak majd (kivéve a napi első gyorsvonat, ami 20 perccel korábban – 6:10 helyett, 5:50-kor fog indulni Budapestről).

Valamint a Viharsarokból a fővárosba induló távolsági vonatok a szokott menetrendtől eltérően 15 perccel később érkeznek Budapest Keleti pályaudvarra.

A Lőkösházáról induló Békés és Csanád InterCity vonatok, Szolnok allomástól kerülő útirányon közlekednek majd, Cegléden és Kőbánya-Kispesten át.

A vágányzári menetrend ide kattintva érhető el!

Arról nincs információnk, hogy a felújítás elkészülte után csökkennének a menetrend szerinti menetidők, de az esetleges késések lefaragását mindenképp elősegíti a lassú pályaszakasz(ok) számának csökkentése.

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram