ELEVEN S(z)ÍNEK – A Viharsarok vasútja fotókiállítása

ELEVEN S(z)ÍNEK – A Viharsarok vasútja fotókiállítása

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk február 23-án a Vasutas Művelődési Házban!

Vasutas Galéria 2017 – ELEVEN S(z)ÍNEK

Bemutatkozik A Viharsarok vasútja – www.gerzsoltrain.com.

A VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára kiemelt kommunikációs és vasúti szakmai partnereit, a Viharsarok vasútja blog megálmodóit és szerkesztőit kívánja a 2017. február 23-án (csütörtökön) 17 órakor nyíló fotókiállítás keretein belül bemutatni. A Viharsarok vasútja, azaz a Gerzsoltrain tematikus vasúti információs weboldal a hivatalos megnevezés szerint. Mégis sokkal több ennél. Két fiatalember, Balog Zsolt és Tóth Gergely (innen a Gerzsoltrain) olyan olthatatlan szenvedéllyel tájékoztat a Békés megyében és azon kívül is történő vasutas fejleményekről, hogy az is visszatér az oldalra, akinek nem ez az érdeklődési köre. 2009. július 2-án hozta létre a két fiatal a weboldalt, amin az általuk készített felvételeket teszik közzé az érdeklődőknek. Már a kezdetektől sokan keresték fel a weboldalt és sok új vasútbaráttal ismerkedtek meg a szerkesztők. Úgy tűnt, a fotó-prezentációs weboldal jól működött. Az évek múlásával a látogatók egyre több megkeresést intéztek a szerkesztőkhöz, hogy a különféle vasúti témákkal kapcsolatos kérdésekre, érdeklődésekre választ kapjanak. A weblapon az általuk készített fénykép- és videó felvételek mellett, közérdekű vasúti információkat is megosztanak: vasúti menetrendváltozásokat, tereléseket, vágányzárakat, forgalmi eseményeket, különleges mozdonyok érkezésének időpontjait. A weboldal alapprofilja jelenleg is a fotózás.

A kiállításon köszöntőt mond Görög Beáta, a MÁV Pályavasúti Területi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese. A kiállítást Szente Bála nyitja meg, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója.

A kiállítás megnyitón a Sínbohócok Társulata közreműködik egy rövid előadással. A Sínbohócok Társulata a MÁV csoport munkatársaiból álló amatőr színi társulat, amely 2000-ben alakult meg.

Ez a kiállítás több mint egy fotókiállítás, hiszen a paravánokon nem csak fotókat, hanem a két fiatalember hobbiját, szenvedélyét látjuk: egy olyan önkéntes munkával szerkesztett blog profi képanyagát, amely naprakész információkkal látja el olvasóit és a társmédiumokat. A kiállítók a Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub tagjai voltak hosszú éveken át, a Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádé szervezőstábjának aktív tagjai. Tóth Gergely – aki a Vasutas Művelődési Ház kommunikációs munkatársa – 15 kötöttpályás témájú fotója gazdagítja a művelődési ház állandó kiállítását 2016 októbere óta.

Helyszín: VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára, 5600 Békéscsaba, Andrássy út 79-81.

Megnyitó időpontja: 2017. február 23. csütörtök 17 óra.

A kiállításon a vendégeket köszönti: Görög Beáta, a MÁV Területi Pályavasúti Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese.

A kiállítást megnyitja: Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója.

Közreműködik: a Sínbohócok Társulata

A kiállítás megtekinthető: 2017. március 20-ig.

A belépés díjtalan!

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram