Jegyautomata és WIFI is lesz Békéscsaba állomáson

Érdeklődtünk a MÁV START Zrt-nél, a békéscsabai vasútállomás szolgáltatásainak bővítésével kapcsolatosan. Jó híreket kaptunk.

 

 

 

A vasúttársaság november 10-én vezette be azt az újítást, aminek értelmében az otthon nyomtatott vonatjegy e-vonatjegyként él tovább, megváltozott felhasználási feltételekkel.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása az e-vonatjegyről:

Kép: MÁV-START Zrt.

Az e-vonatjegyét otthon kinyomtatva vagy elektronikus formában is bemutathatja bármely belföldi vonattípuson (laptopon, okostelefonon). E-vonatjegy vásárlása esetén 3%engedményt kap a kosár végöszszegéből (az engedmény alapja az automatás átvétellel történő vásárlásnál érvényes ár).

Az e-vonatjegynél kérjük, vegye figyelembe az alábbiakat:

  • Az e-vonatjegy névre szól, az utas neve és születési dátuma a jegyen feltüntetésre kerül. A személyazonosságot a fedélzeten fényképes okirattal (pl. személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél, diákigazolvány) igazolni kell.
  • Az e-vonatjegy kizárólag a rajta feltüntetett időszakban és viszonylaton érvényes. A helyjegy, illetve a pót- és helyjegy csak a megjelölt vonaton érvényes.
  • Az e-vonatjegy kizárólag elektronikus számla együttes igénylésével vásárolható. Kedvezményes jegyekről számlát csak természetes személy részére áll módunkban kiállítani. Kérjük, hogy számlázási adatait vásárlás előtt, időben regisztrálja.
  • Az e-vonatjegy kizárólag az internetes felületen, az érvényesség kezdő időpontja előtt legkésőbb 1 órával váltható vissza.

Jelenleg nem választható az e-vonatjegy:

  • menettérti útra szóló jegyek,
  • bérletek, illetve
  • nemzetközi menetjegyek vásárlásakor.Az e-vonatjegy kijelzőről történő bemutatását akkor javasoljuk, ha készüléke képes a QR-kódot legalább 160×160 képpont méretben megjeleníteni.Ha az e-vonatjegyet kinyomtatja, jegyét fehér, vagy natúr színű A/4-es lapra, méretváltoztatás nélkül nyomtassa ki.Kérjük, ügyeljen a jegyen szereplő adatok és a vonalkód olvashatóságára. Ha a vonalkód nem olvasható, a rendszer a jegyet nem ismeri fel. A sérült, szennyezett, olvashatatlan jeggyel utazót jegy nélküli utasnak tekintjük; ekkor a menetdíjon felül pótdíjat is meg kell fizetni.

Panoramaujallomas

A megújult békéscsabai vasútállomás szolgáltatásainak bővítésével kapcsolatban kérdeztük a vasúttársaság kommunikációs igazgatóságát, ahonnan az alábbi válaszokat kaptuk:

A pénztár előtti sorban állás csökkentése érdekében Békéscsaba állomásra is tervezünk bérlet- és jegyértékesítő automaták telepítését, melyre várhatóan 2017 végén kerülhet sor. Addig is javasoljuk utasinknak, hogy éljenek a pénztáraknál az – akár 60 napos elővételi – jegyváltási lehetőséggel, az internetes jegyvásárlással, ezen belül is az újonnan bevezetett e-vonatjegy kínálta előnyökkel. Békéscsaba belvárosában Andrássy út 24-28/a sz. alatt üzemel a menetjegyirodánk, ahol hétfőtől péntekig, 08:00 és 17:00 óra között várjuk a belföldi és nemzetközi menetjegyet vásárló utasainkat.

A békéscsabai állomás szolgáltatás színvonalának emelése érdekében az ingyenes állomási Wi-Fi elérhetőség kiépítése, a szükséges tervezési és engedélyezési eljárásokat követően előre láthatóan 2017-ben valósulhat meg.

Információk: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram