3 év után újra Mozdonyparádé Békéscsabán!

2013-ban volt a legutóbbi mozdonyparádé Békéscsabán. Idén, megújult környezettel újra testközelből tekinthetők meg a nagyvasúti járművek Békéscsabán.

A XII. Vasútmodell Kiállítás szombati betétprogramjaként kerül megrendezésre a MOZDONYPARÁDÉ Békéscsabán, a vasútállomás parkolója melletti rakodóvágányokon.

A rendezvény plakátja.

A rendezvény ideje:

2016.10.01. (szombat) 10:00-16:00

A rendezvényen résztvevő vasútvállalatok: MÁV-CSOPORT, MÁV Pályavasúti Üzletág PML Alosztály, Rail Cargo Hungária Zrt., Train Hungary Magánvasút Kft.

A kiállított mozdonyokat és motorvonatokat a látogatók kívül-belül megtekinthetik, beszélgethetnek a mozdonyvezetőkkel, akik készséggel válaszolnak a vasúti témájú kérdésre. A kölönböző korszakokban gyártott járművek igazán változatossa teszik majd a Mozdonyparádét, hiszen a legidősebb járművet 1935 körül gyártották, míg a legfiatalabbat 2015-ben. Pontos járműlistát egyelőre nem tudunk közölni.

A rendezvény helyszíne: Békéscsaba vasútállomás – Szabolcs utca melletti rakodóvágányok – bejárat/kijárat az állomási P+R és B+R parkoló felől.

A könnyebb tájékozódásként készítettük el ezt a térképet.

A Mozdonyparádén idén is lesz vonatoztatás a vasútállomásról a fűtőházba, egy InterPici motorvonattal, valamint bátrabbak fűrészelhetnek vasúti sínt, amit aztán haza is vihetnek emlékbe, valamint kipróbálható a kézihajtányozás is.

A rendezvény látógatóinak ezúton felhívjuk a figyelmét az alábbiakra:

  • A Mozdonyparádé látogatása ingyenes! Fotó és videó felvétel készítése engedélyezett.
  • A rendezvény csak saját felelősségre látogatható!
  • A látogatók csak a rendezvény helyszínén, a kordonnal körbehatárolt helyen tartózkodhatnak! A kordonon kívüli üzemi területre belépni tilos!
  • A kiállított járművek ki lesznek takarítva, de előfordulhat, hogy a látogatók ruhája beszennyeződhet a járművek motorterének megtekintésekor, ezért érdemes könnyen tisztítható öltözetben kilátogatni a járművekhez/járművekre!
  • A kiállított járműveken 12 éven aluliak csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak.
  • Bármi kérdésük van, a járművet felügyelő személyzet készséggel áll rendelkezésükre.
  • A rendezvény ideje 10:00-tól 16:00-ig tart. Ez időn kívül a mozdonyokon és közvetlen környékükön tartózkodni tilos!
  • A járművek megrongálása, büntetőjogi következménnyel jár!
  • Az állomási parkolók esetlegesen kis kapacitása miatt, a közlekedési torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy a gépjárművel érkezők a rendezvénytől távolabb található (például OBI) parkolóban álljanak meg és gyalogosan közelítség meg a helyszínt!

Köszönjük!

Ezúton felhívjuk a békéscsabai vasútállomás környékében lakók figyelmét, hogy szombaton a rendezvény ideje alatt (10:00 és 16:00 közötti időben) a vasúti hangszennyezés mértéke meg fog nőni, ezért szíves türemüket és megértésüket kérjük! Köszönjük!

A Mozdonyparádé látogatása INGYENES!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram