Vonat és traktor ütközött Fábiánsebestyénnél

A Csongrád megyei Fábiánsebestyénnél vonattal ütközött egy traktor vasárnap reggel, a mezőgazdasági jármű vezetője elhunyt.

A Bzmot motorkocsi eleje megsérült, valamint egyik tengelye kisiklott.

16 órára befejezték a műszaki mentési munkálatokat a tűzoltók Fábiánsebestyénnél, a reggeli, halálos kimenetelű vasúti baleset helyszínén.

Befejezték a műszaki mentést a szegedi és a szentesi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók Fábiánsebestyénnél, ahol reggel egy traktor ütközött motorvonattal a vasúti átjáróban. A traktor vezetője meghalt a balesetben. A tűzoltók – a vasúti szakemberekkel együttműködve – előbb visszahelyezték a sínpályára az egyik tengelyével kisiklott motorvonatot. Ezt követően a tűzoltók a traktor pótkocsiját, majd magát a vontatót távolították el a sínek közeléből. A tűzoltórajok munkájuk végeztével állomáshelyükre vonulnak, a sínpályát átadják a vasúttársaság szakembereinek.

A Bzmot motorkocsi eleje megsérült, valamint egyik tengelye kisiklott.

MÁVINFORM:

Háromnegyed négyre befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés, valamint a vasúti pályát is megvizsgáltak, ezek után megindulhatott a vonatforgalom. Már nem kell pótlóbuszokra szállni Szentes és Orosháza között.

Előzmények:

Szentes és Orosháza között – várhatóan délig vagy kora délutánig – vonatpótló buszok szállítják az utasokat, mert Fábiánsebestyénnél egy mezőgazdasági vontatóval ütközött a Szentesről Orosházára tartó személyvonat. A traktor biztosítás nélküli, andráskereszttel jelzett és védett átjáróban hajtott a vonat elé.

A járaton nem sérült meg senki. A vonat az ütközés következtében egy tengellyel kisiklott, ezért a műszaki mentés akár délig is eltarthat, addig szünetel a forgalom.

Az átszállások miatt az utasok türelmét és megértését kéri a vasúttársaság.

A szakemberek dolgoznak a helyreállításon és a vonal "felszabadításán".

A fotókat, tudósítónk Pacsika Péter készítette. Köszönjük!

(Forrás: OKF, MÁVINFORM)

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram