Ha nagy leszek, vasutas leszek! – a MÁV-START legújabb matricás mozdonya a Viharsarokban

A MÁV-START Zrt. január 18-án, mutatta be a sajtónak a legújabb matricás mozdonyát, ami most a Viharsarokba is lejutott.

 

 


A hét elején forgalomba állt a MÁV-START azon TRAXX mozdonya, amelyet a „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” című gyermekrajzpályázat győztes alkotásai díszítenek. A pályázatot holtversenyben megnyerő 9 éves, budapesti Haidekker Zsófia, illetve 12 éves, zagyvarékasi Farkas András rajzai alapján készült grafikák a jármű két oldalát ékesítik. A vasúttársaság 8-12 éveseket érintő, Európában szinte egyedülálló kezdeményezése nagy sikert aratott.

A MÁV-csoport gyermekrajzpályázata és a most felavatott mozdony feldíszítésének ötlete a győztes pályaművekkel európai szinten is új kezdeményezés. Az úgynevezett werbelokok, azaz a festés és/vagy matrica formájában reklámokat hordozó mozdonyok száma évről évre nő, ilyeneket például Ausztriában és Németországban is előszeretettel használnak. Arra azonban, hogy nem reklámozási céllal gyermekrajzok kerüljenek egy mozdonyra, a közelmúltban csak az Egyesült Királyságban akadt példa, ahol az egyik nem állami vasúttársaság ilyen módon díszített és helyezett forgalomba egy különleges karácsonyi vonatot.


A mozdony eddig a Sopron-Budapest közötti IC vonatokat továbbította. Ma délután a Keleti pályaudvaron a 14:10-perckor induló 7506-os számú, Budapest-Lőkösháza gyorsvonat élére került.

Egy dokumentum jellegű videónk és a képeink Békéscsabán készültek:

Új állomásépület, új mozdonyöltözet :)

Ha nagy leszek, vasutas leszek!

A mozdony elejére is jutott rajz

Lőkösházáról vissza a 751 számú Nóniusz InterCity vonatot továbbítja a mozdony. A későbbiekben is sűrűn találkozhatnak a feltűnő színvilággal rendelkező mozdonnyal a Viharsarok és Budapest között közlekedő vonatok élén.

(Információforrás: MÁV-START Zrt.)

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram