Megnyitották a Repülőhidat, mától használhatja a lakosság

Augusztus ötödikén zárták le a Repülőhidat. Újjáépítették és a novemberi tervezett megnyitás helyett mától használatba lehetett venni a lakosság számára.

Az új híd szélesebb az elődjénél.

Ahogy már korábban írtuk, január 17-én tudható volt, hogy a békéscsabai gyalogos felüljáró – Repülőhíd – napokon belül megnyílik a lakosság számára. Ez a nap végre eljött és mától használható a gyaloghíd.

A megnyitásról délután semmi nagyobb hivatalos bejelentés nem volt, csak egyszerűen eltűntek a lezáró korlátok.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. estére tette ki az alábbi közleményt Facebook oldalára:
“Ma délutántól már használhatják a vágányok felett átívelő gyalogoshidat az átkelők. A híd szélessége a korábbi 2 m helyett 2,6 m-re növekedett, és erősebbé is vált, mivel a felújítása során megerősítettük a támaszokat és a híd felszerkezetét teljes egészében kicseréltük. A Repülőhídon kerékpárral közlekedni tilos, a felüljárón csak a bicikliről leszállva, azt tolva lehet áthaladni. Kérjük, hogy az erre vonatkozó tiltó tábla figyelmeztetését tartsák be.”

A lakosok számára felüdülés lehet a megnyitás, hiszen augusztus óta igen nagy, 1.5-2 kilométeres kerülővel kellett közlekedniük a két városrész között.

Ezzel újra járható mind az öt átjutási lehetőség (Szarvasi út, Franklin-Szerdahelyi utca, Repülőhíd, Orosházi út és Kereki út) a jaminai városrész és a belváros között.

A Repülőhídon csak gyalogosan szabad közlekedni, a kerékpárosoknak tolni kell a közlekedési eszközüket, valamint motorosok egyáltalán nem használhatják a hidat.

A helyszínen készített felvételeink:

A belváros felőli oldal

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az erős fényű közvilágítás

A jaminai oldal 

 

 Immár a jaminai oldalon is lehet lépcsőzni

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram