Napokon belül megnyílhat a Repülőhíd

Befejezték a pótlásokat, amik miatt nem lehetett megnyitni Repülőhidat a tervezett időben. Most már semmi akadálya nincs a megnyitásnak, így napokon belül használhatják a gyalogosan közlekedők.

 


A békéscsabai vasútfelújítás keretében, a városrészeket összekötő nagy forgalmú gyalogos felüljáró – Repülőhíd – újjáépült. A korábbihoz képest szélesebb és erősebb gyaloghíd létesült. Augusztus óta lezárták a felüljárót és tervezett átadási időpont – 2015. november – már jócskán elmúlt. Az eddigi késésnek hatósági okai voltak. A híd mindkét oldali feljáróján a korlátokat úgy építették ki, hogy azok nem értek végig a járdák utcaszintjéig, ezért a Közlekedési Hatóság nem engedélyezte a híd használatbavételét mindaddig, ameddig nincs pótolva a hiányzó korlátszakasz. (Részletesen erről, a korábbi cikkünkben olvashatnak.)

Ma ottjártunkkor már mindkét irányból pótolták a hiányosságokat, felszerelték az új korlátokat a feljárókhoz. Ezért már nincs további akadálya a használatbavételnek, így napokon belül megnyílhat a gyalogos felüljáró a lakosság számára, ha a Közlekedési Hatóság megadja a végleges engedélyt.

Egy korábbi felvételünk, amin jól látszódik a korlát hiánya:

Egy korábbi felvételünk, amin jól látszódik a korlát hiánya


Mai felvételeink az új korlátokról:

A korlátok pótolva

Mostantól minden feltétel teljesítve a megnyitáshoz

 

 

Nem a legszebb megoldás, de a korlát folytonosságának elfogadható.

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram