Miért nincs megnyitva a repülőhíd, mikortól lehet használni az állomásépületet? – a NIF válaszolt

Sokan értetlenül állnak azelőtt, hogy a teljesen késznek tűnő repülőhídon miért nem lehet már közlekedni, miért nincs megnyitva? Megkérdeztük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t.

 


A békéscsabai repülőhidat a legutóbbi információink szerint már át kellett volna adni novemberben. Azóta látszólag teljesen elkészült a gyalogos felüljáró és a munkások, munkagépek is eltűntek a környékről. De vajon miért nem lehet használni az elkészült felüljárót?

Loppert Dániel, a NIF kommunikációs igazgatója válaszolt a kérdésünkre:

Mivel hosszabb, a korábbi tervekben nem szereplő korlát megépítését írta elő a legutóbbi szemlén a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH), ezért a békéscsabai, Ihász utcai felüljárót januárban vehetik majd birtokba a közlekedők. Az NKH előírása értelmében a Szabolcs utcai rámpánál lévő korlátot a töltés végéig kell meghosszabbítani. A megrendelt korlát-elemet azonban kapacitás hiány miatt csak január hónapban tudják legyártani. Az Ihász utcai felüljárót, vagy közismert nevén Repülőhidat ezért csak az új előírás szerint meghosszabbított korlát felszerelése, azaz a hónap közepe után adhatjuk át.

Képeink a helyszínről és a problémáról:

A feljáró, aminek korlátja nem megfelelő hosszúságú.

Ezen a pár méter korláton múlik, hogy még nem használható a Repülőhíd.

Ha megnyitják, csak gyalogosan használható a felüljáró!


Valamint érdeklődtünk, hogy az utasok mikortól használhatják az új állomásépületet és a pénztárak mikor költöznek vissza az épületbe?

Az utascsarnokban  jelenleg a pénztárak biztonsági berendezéseit szerelik, azok ugyanis nem készültek el hiánytalanul időre. A szükséges eszközök beszerzése, beépítése után a csarnokot a tervek szerint január második felében vehetik majd birtokba az utasok.


A helyiek nemtetszését tolmácsolva megkérdeztük a NIF Zrt-t az állomás utastájékoztató hangjával kapcsolatos cseréjének lehetőségéről, de ők ebben nem kompetensek, így a vasúttársasághoz fordulunk.


Köszönjük a tájékoztatást Loppert Dánielnek, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatójának.

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram