Mi a véleménye Békéscsaba állomás új hangjáról? Szavazzon!

Pár napja üzemelték be Békéscsaba állomás új utastájékoztató rendszerét. Sokan negatívan fogadták a jól megszokott utastájékoztató hang lecserélését. Önnek mi a véleménye?

 


Békéscsaba állomás felújítási munkálatai szép lassan befejeződnek. Napról napra egyre szebb az állomás és környéke. Az utasok számára napról napra nyitják meg az elzárt területeket. Az új hangos- és vizuális utastájékoztató rendszer tesztüzeme zajlik jelenleg. A kijelzők már működnek, igaz nem a legszebb az adatmegjelenítés, de azért jól lehet informálódni a feliratokból.

Készítettünk néhány felvételt az új digitális kijelzőkről:

Kijelzők a vágányoknál Még a tesztüzem zajlik jelelneg

Nagy monitorok a peronokon a menetrendi információkkal

Az aluljáró buszpályaudvari bejáratánál található monitorok. Fehér az érkező, sárga az induló vonatok menetrendje.

Az aluljáróban is vannak monitorok.

Az új utastájékoztató rendszert is beüzemelték, amit a sok helyi ember eléggé negatívan fogadott. A jól megszokott (4-es metróból is ismert) – Szalóczy Pál – hangot lecserélték a Keleti pályaudvar utastájékoztató hangjával azonosra, Mátyus Kati hangjára. A közösségi oldalakon és a mi Facebook oldalunkon is sokan kifejezték nemtetszésüket az új hanggal kapcsolatban. A helyiek szerint Békéscsaba állomáshoz szervesen hozzátartozott Szalóczy Pál hangja, ami ezzel az állomás egyediségét is erősítette – ugyanis az országban nagyon kevés állomáson maradt meg az ismert férfi hang.

Bemutatunk két videót, amin hallható a régi és az új hangos utastájékoztató rendszer. Kérjük szavazzanak a cikkünk alján, vagy a weblapunk jobb oldalán található szavazás menünél, Önök szerint melyik utastájékoztató hang a jobb Békéscsaba állomásra!

Az első videón a régi hangos utastájékoztató rendszer hallható, amit sokan igen hangosnak találtak. Az új rendszer Szalóczy Pál hangjával is működött, de sajnos arról nem tudtunk felvételt készíteni, ezért szemléltetünk egy régebbi videóval.

Szalóczy Pál hangja

Mátyus Kati hangja

Sorry, there are no polls available at the moment.

Valamint ide, a cikkünkhöz várjuk a véleményüket hozzászólásban az új utastájékoztató rendszerről (kijelzők, hang stb.)

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram