NIF információk – Átadási és használatbavételi időpontok, aluljáró akadálymentesítés, 160km/h, vasút villamosítás, új pályaépítés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. válaszolt a kérdéseinkre, sok hasznos információt tudhatnak meg ha elolvassák cikkünket.

Békéscsaba állomás

A békéscsabai vasúti felújítással kapcsolatban sok kérdés fogalmazódik meg az emberekben. Korábban a Facebook oldalunkon arra kértük a látogatóinkat, hogy írják meg azokat a kérdéseket amikre választ szeretnének kapni a NIF-től. Az Önök kérdéseit kiegészítettük a saját kérdéseinkkel és pár nap után meg is kaptuk az első válaszokat (jövőhétre ígértek további információkat) Loppert Dánieltől, a NIF kommunikációs igazgatójától:

– Mikorra várható a vasútállomás és környékének teljes átadása?

A felvételi épület és az előtér  teljes átadása 2016. II. negyedévében lesz.

– Mikortól lehet használni a Szerdahelyi-Franklin utcai aluljárót a forgalomnak?

A Szerdahelyi úti aluljáró a gyalogosok és a kerékpárosok a tervek szerint november 4-től, a gépjárművek november 17-től használhatják.

– Mikortól lehet újra használni a repülőhidat?

Az Ihász utcai felüljárót várhatóan november közepén lesz átadva.

– Az állomás új gyalogos aluljárójában, mikor lesznek beépítve a liftek, illetve terveznek e, a lépcsőkre oldalsó rámpát telepíteni a gurulós csomagok könnyebb felhordása érdekében? (A helyiek élesen bírálták, hogy csak lépcső van.)

A peronaluljáróban folyamatban van a liftek szerelése. Üzembe helyezésük a hatósági eljárások függvényében november végén, december elején várható. A peronokra vezető lépcsőkre a kerékpárok feltolását lehetővé tevő szerkezetet fogunk beépíteni várhatóan november vége felé. A bőröndök számára nem épül külön szerkezet, erre a lifteket lehet igénybe venni.

Feljárólépcsők a peronhoz

– A vasútvonalon mikortól engedélyezik a 160km/h-ás sebességet?

A 160 km/h sebességű közlekedésre az ETCS 2016-os üzembe helyezése után lesz lehetőség.

– A vasútállomás hangos utastájékoztatójának megszokott – Szalóczy Pál – hangja megmarad e az átépítés után? (A helyiek ragaszkodnának hozzá!)

Információink szerint nem terveznek változtatást.

– Mikortól kezdik építeni a másik vágányt Békéscsaba és Lőkösháza között?

Békéscsaba – Lőkösháza között az építés várhatóan 2018-ban kezdődhet meg.

– Mikortól tervezik a vasút villamosítást Gyula és Szeged között?

A villamosítás várhatóan 2018. végére fog befejeződni.

Békéscsaba állomás

– Valamint mellékelten küldtünk pár képet amik a frissen megnyitott állomási aluljáróban készültek, amin jól láthatóan áll a víz a közlekedési útvonalon. Egy utastól kaptuk a felvételeket. Valamint információink szerint az állomásépület új irodáiba is bejut a víz esőzéskor. Érdeklődnénk, hogy ezeknek mi az oka és terveznek e ez ügyben felülvizsgálatot a kivitelezéssel kapcsolatban?

Az aluljáróba a víz az Önkormányzat tulajdonában lévő Volán aluljáróból folyt be a peronaluljáróba, mivel meghibásodott a víztelenítést biztosító szivattyú.

(Fotó: Facebook - Kanalasné Edit)

(Fotó: Facebook – Kanalasné Edit)

Köszönjük a válaszokat Loppert Dánielnek, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatójának!

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram