Megnyitották a békéscsabai vasútállomás új gyalogos aluljáróját – Videóval!

Ma, október 10-én megnyitották az utazóközönség előtt a békéscsabai vasútállomás új gyalogos aluljáróját. Innentől csak az aluljárón át lehet megközelíteni a vágányokat! A várótermi átjárás megszűnt!

 

Az aluljáró megnyitásával megszűnt a várótermen keresztüli közlekedés (erre egy felirat is figyelmezteti az utasokat), a 2-3-4-5. vágányokat csak az aluljárón keresztül lehet megközelíteni. Az aluljáró jelenleg félkész állapotban van, ezért nem teljes szélességében használható, valamint az első “A” peron és az állomásépület belső része nem készült el, így ezek feljáró lépcsőit lezárták. A liftaknák jelenleg még üresek, ezért mindenkinek csak a lépcsők használhatók. A peronok közti átjárás még megoldható az ideiglenes átjárón, de napokon belül azt is elbontják és csak az aluljárón lehet közlekedni a peronok között is. Az aluljáró csarnok alatti része két oldalról fotocellás ajtókkal lesz lezárva, ami télen a fűtött főépület kihűlését és a huzat kialakulását gátolja meg.

Ottjártunkkor az utasok nagy része örömmel fogadta az aluljáró átadását, de voltak akik nehezményezték, hogy csak lépcsőn lehet közlekedni a nagy csomagokkal. Sokaknak még szokni kell a piktogramokat és vágányszám kiírásokat, mert nehezen találták a vágányhoz vezető utat. Az aluljáróban minden szükséges információs felirat kint van.

Az buszpályaudvar aluljárójában, az új vasúti aluljáró bejáratánál helyezték el a menetrendeket és a digitális kijelzőt. A további kijelzők helyei megvannak már az aluljáróban, de ezek beépítésére még várni kell. Az aluljáróban nincs jelenleg hangos utastájékoztatás (csak a peronon, ahonnan alig hallatszik le a hang), így a pontos információkat csak a kijelzőkön láthatják az utasok.

Készítettünk néhány felvételt az új aluljáróról, valamint a képek után egy videót is láthatnak.

Ez a felirat fogadja az utasokat akik a megszokott helyen, a várótermen keresztül szeretnének kijutni a vágányokhoz.

A buszpályaudvar aluljárója, itt a vasúti aluljáró bejárata. Informálódás a kijelzőkről

A bejárat fotocellás ajtókkal Szép ívben haladhatunk a főépület alá

Belülről A főépület alatti rész a kijárat felé nézve

A főépületbe vezető lépcsők A belső rész még nincs készen, így a főépület és az "A" peron is lezárva az utasok elől

Egyenesen a vágányok alatti folyosó A második fotocellás ajtó szakasz az első vágány alól fotózva

A lift még beépítésre vár Fotocellás ajtók jelenleg nem üzemelnek

Az "A" peron feljárója lezárva

Sokan nem tudják értelmezni ezt a táblát és keresték, hogy hol van a 3. vágány feljárója A 4-5 vágányokhoz vezető feljáró. Jobb oldalon a kijelzőnek előkészítve a hely

Az aluljáró végéből a buszpályaudvar felé nézve

A kamera még nincs beépítve

Feljáró a vágányokhoz alulról, ... ... lejáró az aluljáróba felülről nézve.

Háttérben az ideiglenes átjáró a peronok között, amit hamarosan elbontanak. Előtérben pedig a szolgálati átjáró, amit utasok nem használhatnak majd.

És íme a dokumentum jellegű videónk az aluljáróról, elnézést a kép remegéséért

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram