Három napig teljes vágányzár Békéscsaba állomáson – VONATPÓTLÓZÁS!

2015. augusztus 14. és 17. között teljes vágányzár lesz Békéscsaba állomáson ami azt jelenti, hogy ez idő alatt nem közlekedhetnek vonatok a megyeszékhelyen. Az utasoknak vonatpótló buszokkal kell utazni a szomszédos állomások és Békéscsaba között.

vaganyzar

2015. augusztus 14-én 22:00-tól kezdődik a vasútállomás teljes vágányzára. A békéscsabai vasútállomás átépítése és pályakarbantartási munkálatai miatt van szükség a vágányzárra.

A vágányzár okai:

– Kitérők (váltók) bontása és újak építése
– Vágányszabályozások
– állomási vágányok feletti felsővezeték szakaszolók és átfeszítések cseréje
– II. biztosítóberendezési fázis üzembe helyezése, szoftvercsere és új objektumok üzembe helyezése
– I.-II.-III. vágányok GSM-R optikai kábel szerelése

Meg nem erősített információk szerint a vágányzár idején üzemelik be az új THALES ELEKTRA 2 biztosítóberendezést Békéscsabán, amellyel egyenlőre az állomást fogják kezelni, de későbbiekben (ősztől) innen távvezérlik majd Murony, Mezőberény és Csárdaszállás állomásokat is.

Továbbá vonali munkálatokra is sor kerül:

– Békéscsaba és Szabadkígyós között hőnfutásjelző berendezés telepítéshez kapcsolódó vágány alatti átvezetések kivitelezése, mérőalj beépítés meglévő betonalj helyére
– Murony és Murony elág. között bal vágányon felsővezeték munkálatok
– Békéscsaba és Telekgerendás, 944-945 sz. szelvények között UH síncsere
– Békéscsaba és Kétegyháza között térköz áthelyezés
– Kétegyháza és Lőkösháza között GSM-R optikai kábel felerősítők szerelése


20150616_104645

Az utazóközönségnek vonatpótló autóbuszokkal kell utazni a megyeszékhely és a szomszédos állomások között.

2015. augusztus 14. 22:00-tól augusztus 17. 04:00-ig tart a vágányzár a Mezőberény – Békéscsaba – Kétegyháza, illetve Murony – Békéscsaba – Kétegyháza, és Telekgerendás – Békéscsaba vonalszakaszokon.
Gyula és Békéscsaba közötti vágányzár szintén augusztus 17-ig tart.

A lezárt szakaszokon az összes vonat helyett, pótlóbusz közlekedik majd!

Ezek menetrendjeit vasútvonalanként itt tekinthetik meg (tölthetők le):

120-as számú vasútvonal Budapest – Békéscsaba – Lőkösháza

121-es számú vasútvonal Békéscsaba – Újszeged

135-ösz számú vasútvonal Békéscsaba – Szeged

Békéscsaba és Kétegyháza között a vágányzár augusztus 17-én 04:00-tól 24:00-ig folytatódik a vágányzár, így ott a vonatpótlás is megmarad!

2015. augusztus 17-én folytatódó Békéscsaba – Kétegyháza közötti vágányzár menetrendje ide kattintva érhető el


A MÁV-Start kiegészítő információi a vágányzárról:

“Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy Békéscsaba VOLÁN autóbuszpályaudvaron vonatpótló autóbusz, vonatpótló autóbuszra NEM vár! A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, együttes elhelyezés és kerékpárszállítás nem biztosítható! Az okozott kényelmetlenségért szíves megértésüket kérjük!

A 12470 NESEBAR-ALBENA, az EN12472 ISTER, az EN 12473 ISTER egyesítve a 481 SERDIKA vonattal, és a 12346/12347 DACIA nemzetközi vonatok Mezőtúron és Orosházán át kerülő útirányon közlekednek. A 12346 DACIA nemzetközi vonat VIII. 14/15-én, és 15/16-án éjszaka Békéscsaba állomást nem érinti!”


Terelt ISTER EN vonat Kétegyháza és Mezőhegyes között

Az ISTER EN és a NESEBAR-ALBENA nemzetközi gyorsvonat, a Békéscsabát elkerülő útirányon Kétegyházától Mezőhegyesig, valamint a Dacia nemzetközi gyorsvonat Mezőhegyestől Kétegyházáig minden állomáson és megállóhelyen megáll! Ennek oka, hogy a közlekedésükkor egy menetrend szerinti személyvonat közlekedne, így a megszokott kis piros Bzmot helyett mozdonyos, több kocsis vonatok lesznek a személyvonatok az említett szakaszon.

A vágányzár idején a fontosabb tehervonatok is kerülő útirányon közlekednek majd Lőkösháza helyett, Biharkeresztesnél lépik át a határt.

Augusztus 18-tól minden vágányzár véget ér és megszűnik a vonatpótlózás!

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram