Augusztus ötödikén zárják le a repülőhidat!

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. információja szerint a békéscsabai vasút-rekonstrukció részeként felújítják az Ihász utcai gyalogos felüljárót – azaz a Repülőhidat. A felüljárót augusztus 5-én zárják le.

_MG_4383

A repülőhíd lezárása, tervek szerint augusztustól novemberig fog tartani.

A lezárás miatt, a gyalogosan és kerékpárral közlekedők a Szerdahelyi úti ideiglenesen meghagyott átkelőt és az Orosházi úti felüljárót használhatják majd.

Az építés során megerősítik a támaszokat, a híd felszerkezetét pedig teljes egészében kicserélik. A jelenlegi vasbeton szerkezetek helyett a felüljáró többi részéhez hasonlóan alsópályás felszerkezet épül. Megújulnak a felüljáró alátámasztó szerkezetei is. Átépítik a hídra vezető lépcsőket és a rámpákat is.

A felüljáró járófelületének szélességét, a korábbi 2 méter helyett 2,60 méteresre növelik, a jelenlegi tölgyfa pallók helyett pedig csúszásgátló műgyanta bevonattal ellátott acéllemez lesz majd.

A forgalmi vágányok feletti szerkezetek bontása augusztus 14-17-e közötti – a vasútépítés miatt szükséges – teljes állomási vágányzár ideje alatt történik. A Szabolcs utca fölötti szerkezetek bontásakor és építésekor számolni kell a közúti forgalom ideiglenes korlátozásával.

A kivitelezés várhatóan november elejére készül el.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában a CSABA-2013 Konzorcium kivitelezésében, 85 százalékban uniós és 15 százalékban hazai forrás felhasználásával valósul meg.

_MG_4364

_MG_4315

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.

Forrás: NIF, csabaimerleg.hu

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram