Szurkolói Különvonat Békéscsabán – úton a romániai Eb-selejtezőre – VIDEÓVAL

2014. október 10-én 16 óra 15 perckor, a Nyugati pályaudvarról indult az a Különvonat, amin a magyar szurkolók egészen Bukarestig utaznak, hogy a Románia – Magyarország Eb-selejtező futballmérkőzésen drukkoljanak a magyar válogatottnak.

 

A vonat a Szajol és Szolnok közötti vágányzár miatt idén kerülő útirányon közlekedett, az útvonal a következő volt:

-Budapest-Nyugati pályaudvar
-Miskolc
-Nyíregyháza
-Debrecen
-Püspökladány
-Törökszentmiklós
-Békéscsaba
-Lőkösháza
-Piski
-Craiova
-Bukarest

A vonat a Viharsarokba érkezésekor körülbelül 20 perces késést halmozott fel a menetrendjéhez képest. Békéscsabán több százan várták a vonatot, amelynek fogadására sok szurkoló látogatott ki a vasútállomásra. Hangos szurkolói köszöntéssel és transzparensekkel várták a szerelvényt a helyiek, közülük néhányan fel is szálltak a vonatra. A szerelvény érkezésére, erős becsléssel közel 100 rendőr vonult fel az állomáson és környékén, hogy felügyeljék az vonathoz kilátogató és a szerelvényen utazó szurkolókat. A buszpályaudvaron és a Penny parkolóban csapatszállító rendőrautók sorakoztak.

Éjfél körül begördült a Szurkolói Különvonat Békéscsaba állomás egyik ideiglenes peronja mellé. A drukkerek hangos köszöntéssel fogadták a vonatot, majd az utasokkal együtt a magyar szurkolói szövegeket skandáltak.

A vonat alig 10 percet várakozott Békéscsabán, majd továbbindult Románia felé. A vonatok körülbelül 870 fő utazott. Rendbontás nem történt.

A szerelvény október 12-én vasárnap jön vissza Magyarországra, Békéscsabára 10:34-kor érkezik és 10:47-kor indul tovább a főváros felé.

Néhány felvételünk a vonatról, Békéscsaba állomáson:

A Különvonat Békéscsabára érkezése

Füstölnek a fáklyák Aranycsapat az élen

Szól a - Ria-Ria-Hungária! - együtt a vonaton utazó és a peronon álló szurkolóktól. A vonat mellet a tömegben és a képen jobb oldalon a rendőrök figyelik a drukkereket.

Továbbindulás előtti pillanatok Indul a vonat

Égnek a fáklyák

Ez a vonat elment.

A vonat elment a füst itt maradt.

És végül egy videó a vonatról:

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram