Teljes vágányzár Békéscsabán – Első rész – A forgalmi terelések

Megkezdődtek a békéscsabai állomásfelújítás nagyszabású munkálatai. Elkezdték bontani az Orosházi úti felüljárót és új vágányátkötéseket alakítottak ki a Szerdahelyi – Franklin utcai vasúti átjárónál. Ezek miatt 2014. február 28-tól március 3-ig teljes vágányzár volt Békéscsaba állomáson. A vonatok kerülő útirányon közlekedtek, illetve bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat.

Három részes beszámolósorozatunkból sorra vesszük az elmúlt hétvégi történéseket, íme az első A FORGALMI TERELÉSEK.

Békéscsaba nem fogadott vonatokat ezen hétvégén, ezért az állomásról minden irányba (Békéscsaba-Gyula, Békéscsaba-Mezőberény, Békéscsaba-Telekgerendás, Békéscsaba-Kétegyháza) csak vonatpótló buszokkal lehetett közlekedni. A Facebook oldalunkon megkérdeztünk néhány embert, akik a hétvégén “vonatpótlózni” kényszerültek, hogy milyen tapasztalataik voltak az utazás során. Egységesen minden válaszoló meg volt elégedve a szervezettséggel és a vonatpótlás lebonyolításával.

A nemzetközi vonatok egy része, így TRAIANUS, ISTER és DACIA vonatok kerülő útirányon (Szolnok-Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes-Kétegyháza-Lőkösháza) közlekedtek, a többi Inter City vonat pedig csak belföldön közlekedett. A terelt vonatokból néhány, a kerülő útvonalon menetrend szerint, időben párhuzamosan közlekedő személyvonatokat helyettesített. Ezért például a Romániából érkező ISTER EN vonat Kétegyháza és Mezőtúr között minden állomáson és megállóhelyen megállt. Az utasok meglepődve tapasztalták, hogy a megszokott kis Bzmot helyett, egy lényegesen nagyobb komfortszinttel rendelkező vonat gördül be az állomásra, megállóba.

Március első napján mi is felkerekedtünk és az egyik terelt, Ister Euro Night vonatot végig követtük a kerülő útvonalon. Íme néhány általunk készített és látogatóinktól kapott felvétel:

DSCF7195 IMG_3254_átméretezve

_MG_0723

1

IMG_3270_átméretezve

IMG_3289_átméretezve DSC_9394

IMG_3292_átméretezve

IMG_3308_átméretezve IMG_3317_átméretezve

3

IMG_3339_átméretezve _MG_0906

_MG_0913

 

Mezőberény állomásra is kinéztünk, ahol a budapesti gyors- és IC vonatok vég- és kiinduló állomása volt.

IMG_3354_átméretezve

Hozzászólások

Hozzászólás

RSS
YouTube
Instagram