Újabb felvételek a muronyi tűzesetről – Beszámoló a műszaki mentésről – Teljes mértékben helyreállt a forgalom.

A szilveszteri vonattűzről újabb felvételeket kaptunk, egy szemtanútól. A mai műszaki mentésről is folyamatosan kaptuk az információkat és felvételeket, amiket ezúton is köszönünk! Egy újabb összefoglaló következik!

A szilveszterkor kigyulladt vonatról újabb felvételeket kaptunk, amiket egy szemtanú készített.

Meg nem erősített információk szerint, “a vonaton mozgó takarítás volt, aki Csabán felszállt takarító, Ő vette észre a terjengő füstöt. Szólt a kalauznak, addigra már Muronyba ért a vonat és vész-fékeztek.” Majd az utasok leszállítása után kiérkeztek a tűzoltók.

A műszaki mentést ma – 2014.01.02-án – végezték. Reggel 8 órától kora délutánig tartott a művelet. A sérült kocsit átállították másik vágányra, de ez közel sem volt egyszerű művelet, hiszem az “összerogyott” kocsiváz közepe a sínen feküdt. A kocsit középen megemelték és a váltóknál a vezetősíneket kenőanyaggal vonták be, hogy jobban csússzon rajta a sérült vagon. Egy mozdony, segéd-vonókészülékkel mozgatta lépésről lépésre, végül egy félreeső jelenleg nem használt vágányra állították félre a vagont. A tűzvizsgálatra a napokban kerül sor, így végleges álláspont a tűz okának magyarázatára, csak a vizsgálatok lezárása után lesz.

 

Felvételek a műszaki mentésről:

 

 

 

Pacsika Péter – tudósítónk – felvételei:

A kocsik elmozdítása után a felsővezeték karbantartók dolgoztak a tűzeset helyszínén.

Nem sokkal délután egy óra előtt megindult a vonatközlekedés Murony állomás átmenő fővágányán. Zavartalan a forgalom a Lőkösháza – Budapest vonalon.

Meg nem erősített információink szerint a tűzvizsgálat után a sérült kocsit – lehetőség szerint – Békéscsabára vontatják majd.

Köszönjük a felvételeket!

Hozzászólások

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

RSS
YouTube
Instagram