Nyugodj békében Ödön bácsi! – Egy elfeledett videóinterjú, és egy emlékkiállítás.

Zakar Ödön lelkészt, vasútmodellezőt jól ismerték a (Dél-)magyarországi vasútmodellezők. Aki nem ismerné, annak itt egy cikk rólavalamint itt.

Ödön bácsi gyermekkora óta vasútmodellezett és a legtöbb modellt saját maga készítette, legyen az egy egyszerű ház, vagy egy működő korhű villamos. Sok tematikus, így többek között a békéscsabai Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub tiszteletbeli tagja is volt. Szinte az összes viharsarki vasútmodell kiállításon részt vett, és további országos és nemzetközi kiállításokon is képviseltette magát.

Kézügyessége idős korára is megmaradt, lélegzetelállítóan szépen és részletesen kidolgozott modelljeire mindenki csodálkozva tekint. Valós, magyarországi állomásépületeket készített méretarányosan a vasútmodelljeihez, többek között szentesi, balástyai, hajdúszoboszlói, balatonarácsi és Kispesti indóházakat formálta meg.

Ödön bácsi zenével és festészettel is foglalkozott a vasútmodellezésen kívül.

Sajnos folyóév június 29-én, 82 éves korában Ödön bácsi elhunyt. Ezért nem láthatták az érdeklődők az idei békéscsabai Vasútmodell Kiállításon se a műveit.
A temetésen, Makón sok családtag, barát, vasútmodellező társ búcsúztatta ahol mi is leróttuk tiszteletünket.

Ödön bácsira emlékeztünk az idei békéscsabai vasútmodell kiállításon

A tavalyi békéscsabai vasútmodell kiállításon készítettünk Ödön bácsival egy rögtönzött videóinterjút ami nem sikerült igazán jól (képileg), de az idei rendezvényen szerettük volna újra leforgatni. Sajnos erre már nincs lehetőségünk, így most közzé tesszük a nyers videóinterjúnkat.

2013. december 20-22. között emlékkiállítást rendeznek Zakar Ödön munkáiból Hódmezővásárhelyen a lelkészi hivatalban.
Érdemes elmenni és megcsodálni ezeket a kivételesen szép munkákat, mi biztosan megyünk.

Nyugodj békében Ödön bácsi!

 

Hozzászólások

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

RSS
YouTube
Instagram