Hétvégi aluljáró építés – forgalomterelés

Provizor építés miatt vágányzár, terelt nemzetközi- és tehervonatok, pótlóbuszok és különlegességek. Egész hétvégén különféle érdekességekkel lehetett találkozni a megye főbb vasútvonalain.

Május első hétvégéjén jelentős kavarodást okozott a vasúti közlekedésben a Mezőmegyer melletti, 120-as vasúti fővonalon végzett gyalogos és kerékpáros forgalmi aluljáró alapjának építése. Vágányzári menetrendet léptetett érvénybe a MÁV-Start a hétvégére. A Lőkösháza-Budapest vasútvonalon, Békéscsaba és Murony között vonatpótló autóbuszra kellett átszállniuk az utasoknak.
A vágányzár május negyedikétől, ötödike reggelig volt érvényben.

A nemzetközi személyszállító vonatok szerelvényeit megosztva közlekedtették. A vonatok belföldi része Békéscsabáig közlekedett, majd Muronytól másik szerelvénnyel pótolták azokat. Viszont a nemzetközi részt el kellett juttatni Budapestre, így azokat Békéscsaba – Orosháza – Mezőtúr útvonalon terelve közlekedtették a főváros felé, illetve felől. Továbbá a “tranzit” tehervonatok egy részét is kerülő útirányon közlekedtették Szeged felé.

A terelésekben Csörgő (418) és Szergej (628) típusú mozdonyok segédkeztek.

A különleges vonatokon túl, nagy meglepetést okozott a 135-ös vonal utasainak a szombati, 7711-es vonatba sorozva, Szegedre közlekedő (pár nappal az ünnepélyes átadása után) 5-ös Mátyás Király Traxx mozdony.

Lelkes tagjaink szinte az egész hétvégéjüket a vasúton töltötték, így sok felvételt kaptunk a vágányzári vonatokról, ezeket ezúton is nagyon köszönjük!

Jöjjenek a képek:

 

 

 

 

További képek itt, valamint itt találhatók!

Vasútfotózás Orosháza cikke.

Végül jöjjön az ok, amiért elrendelték a vágányzárat. Az aluljáró alapja Mezőmegye közelében:

Köszönjük a beküldött felvételeket!

Hozzászólások

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

RSS
YouTube
Instagram