Próbáztak a román Delfinek

Év végén, menetrendváltástól a magyar és a román vasút kölcsönös együttműködése alapján, a nemzetközi vonatokat a két ország között mozdonycsere nélkül továbbítják majd. A vonatok egy részét magyar, másik részét pedig román gépekkel továbbítják majd. Ezért a MÁV a 480-as típusú – Traxx – mozdonyokból rendelkezésre állít pár darabot a román vasút számára, amiknek a hatósági engedélyeztetése, típusismereti vizsgája és próbafutása az elmúlt hetekben zajlott le. A CFR pedig a 477-es sorozatszámú – Delfin –  mozdonyokból ad néhányat a magyar vasút használatára, amelyek magyarországi próbafutása ma zajlott le.

Délután három Delfin próbázott a 120-as vasútvonal Gyoma és Mezőtúr közötti szakaszán. A kapott információk szerint a három gépből kettő Gyomán tartózkodott, amikkel az állomáson belüli vágányszakaszokon mozgolódtak, egy pedig a nyílt vonalon próbázott. A Gyoma – Mezőtúr szakaszon -a tudósítónk elmondása szerint- a térközökben többször is megálltak a mozdonnyal, valószínűleg a fékhatást és a vonatbefolyásoló rendszert próbálták. A mozdonyok próbafutásán sokan részt vettek, mivel a vezetőállások tele voltak emberekkel, a gépeken román mozdonyvezető(k) is tartózkodtak. További részletek a próbafutásról egyenlőre nem ismertek.
A próba alatt a vonali sorompókat lezárták, így azok a mozdony Mezőtúr állomásra beérkezéséig, 25 percig úgy is maradtak. A közúton közlekedők kénytelenek voltak türelmesen várakozni.

Tudósítóink felvételei:

  

 

 

+1 videó:

Beküldött felvételek:

 

 

 

A Viharsarok vasútja – Geryt86 felvételei:

 

Pályaszámok:
91 53-0-477-802-9 (Bukarest)
91 53-0-477-895-3 (Arad)
91 53-0-477-742-7 (Arad)

A mozdonyok 15 óra után hagyták el az országot Lőkösházánál.

Köszönjük a felvételeket és információkat a tudósítóinknak, tagjainknak és segítőinknek.

Hozzászólások

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

RSS
YouTube
Instagram