Lezárult a VIII. Nemzetközi Vasútmodell és Vasúttörténeti Kiállítás Békéscsabán – összesítés és köszönetnyílvánítás

Szeptember utolsó napján, a vasútmodell kiállításnak is zárónapja  volt, 16:00-kor lezárult és elkezdődött az összepakolás, ami estére már kész is lett.
A visszajelzések alapján idén is nagyon jó volt és sikeresnek mondható az egész rendezvény. Rengeteg látogató volt, sokan többször is meglátogatták a kiállítást, nagy sikert aratott az AKGV kisvasútja az Andrássy úton, ami az idősek körében felelevenítette a régi békéscsabai kisvasutat ami ugyan azon a nyomvonalon haladt, ahol most az ideiglenes vágányzat volt.
A Mozdonyparádé is rendben lezajlott, bár az előzetesen beígért mozdonyokból pár darab nem érkezett meg, de így is sikerült ismételten egy “érdemi” mozdonybemutatót létrehozni. Idén a fűtőházi különvonat két IP egységből állt ami mindig telt házzal közlekedett, bár így elmaradt a motorvonat fordítókorongozása, de a látogatók így is élvezhették a vasúti járműfordító berendezésen történő “utazást”.
A szombati nagyüzem után a vasútmodell kiállítás és a mozdonybemutató lebonyolítói, szervezői és résztvevői egy közös vacsorával zárták a napot, ahol a Vasutas Művelődési Ház igazgatója, Maczkó István értékelte az idei rendezvényt. Ami biztos, hogy továbbra is évről évre megrendezésre kerül a kiállítás szeptember vége és október eleje körül.

Az idei kiállításon mi is nagyon jól éreztük magunkat és büszkék vagyunk arra, hogy a magunk módján segíthettük ezt a rendezvényt és továbbra is készséggel állunk a rendelkezésére a szervezőknek ez ügyben!

A mozdonybemutatóról pár felvétel:
 
 

A kiállítás utolsó napjáról pár fotó:
 
 

Ezúton is köszönetet szeretnénk nyilvánítani a szervezők és közreműködők nevében is minden kedves látogatónak, akik eljöttek és reményeink szerint jól érezték magukat. A nagy létszámú látogatottság ismételten bebizonyította, hogy erre a kiállításra van igény Békéscsabán és érdemes megszervezni jövőre is.
Köszönet a kiállítóknak is akik készségesen rendelkezésre álltak ezalatt a 3-4 nap alatt, hogy jelenlétükkel hozzájárultak a rendezvény sokszínűségéhez és sikeréhez, továbbá a Kandó Kálmán Vasútmodellező Klubnak és annak vezetőjének és tagjainak.
Hálás köszönet a mozdonybemutatót lebonyolító vasúti dolgozóknak, az Állomásfőnökségnek, a Gépészeti Főnökségnek, a Pályafenntartási Alosztálynak, a nyugdíjazott vasutasoknak és a szabadnapjuk felhasználásával önzetlenül segítő mozdonyvezetőknek.
Továbbá Köszönet az Alföldi Kerti Gazdasági Vasútnak -AKGV- és a Viharsarki Magánvasútnak a Művelődési ház előtti kisvonat üzemeltetéséhez, és rendelkezésre állításához.
Hálás köszönet továbbá az alábbiaknak: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Területi Művelődési Intézmények Egyesülete -TEMI, Nemzeti Kulturális Alap, VOKE, Békéscsaba Város Önkormányzata, MÁV Zrt., MÁV-Trakció Zrt., MÁV-Start Zrt., MÁV Pályavasúti Üzletág PML Alosztály, MÁV Gépészet Zrt., Rail Cargo Hungaria Zrt., Top Card Kiadó.

Végül köszönet a Békéscsabai Művelődési Ház munkatársainak akik évről évre megszervezik ezt a sikeres rendezvényt, és minden olyan embernek akik a legkisebb mértékben is hozzájárultak a lebonyolításhoz és promótáláshoz!

A szervezők, kiállítók és közreműködők csoportképe (fotó: Orvos Pál):

Hamarosan jelentkezünk a kiállításon készített képekkel, videókkal és interjúkkal!

Tisztelettel:

Yakuza és Gery

Hozzászólások

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

RSS
YouTube
Instagram