Visszatértek az “oroszok” a Viharsarokba

Mától (október elsejétől) változik a 135-ös, Békéscsaba-Szeged vasútvonal “mozdonyfordulója”.
A tavaly év végi menetrendváltástól teljesen eltűntek a 6341 típusszámú Bpmot, “Uzsgyi” becenevű orosz motorvonatok a fent említett vasútvonalról. Azóta a személyszállító vonatokat M41 és M62 mozdonyok továbbították változó kocsiösszeállításban, illetve Bz motorvonat egységekből állították ki a szerelvényeket.
Mától viszont hivatalosan is “forda” szerint járnak ismételten az orosz motorvonatok a két Dél-alföldi megyeszékhely között, bár már a korábbi napokban is fellelhetőek voltak a 135-ös vonalon.
Szeptember végén három motorvonat egység érkezett a békéscsabai fűtőházba Szentesről, amelyekből a hatos pályaszámú a múlt hétvégi mozdonybemutatón is megmutatkozott, a másik két jármű pedig a fűtőházban tartózkodott.
Ezek a járművek a mai napig eléggé megosztják az utazóközönséget. Valakik szeretik, modernnek, komfortosnak találják és élvezik a légkondicionált vonaton töltött időt, valakik pedig eléggé kényelmetlennek, “fapadosnak” és színvonaltalannak tartják a motorvonat típust. Azt, hogy újra visszatért három belőlük a Viharsarokba, pozitív vagy negatív dolog, a választ az olvasóinkra bízzuk.

Egyenlőre nincs információnk arról, hogy pontosan mely vonatszámokban fognak közlekedni a motorvonatok.

Hozzászólások

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

RSS
YouTube
Instagram