Tömeg várta reggel az Orient Expresszt Békéscsaba állomáson

Fiatal és idős, vasútbarát, vagy csak egyszerű érdeklődő egyaránt kilátogatott ma reggel a békéscsabai vasútállomásra, amikor is (mint ahogy azt korábban megírtuk, illetve a szeptember hatodikai Békés Megyei Hírlapban is megjelent) az Orient Expressz luxus különvonat újra érintette a viharsarki megyeszékhelyt, immáron a visszaútján.
Reggel 7 óra után már fellelhető volt pár fényképezőgéppel és kamerával felszerelkezett ember az állomáson, de fél nyolcra már összegyűlt  pár száz ember az első peronon izgatottan árva a nem mindennapi vonatot.

7 óra 35 perckor aztán megszólalt a hangosbemondó: -Orient Expressz különvonat érkezik a 3. vágányra…
A vonatot szerencsére forgalmi okból megállították és húsz percig várakoztatták, így minden érdeklődő, utas és vasutas kedvére végignézhette, fotózhatta, videózhatta kívülről a teljes vonatot. A vasutasok is láthatóan meglepődtek, hogy ennyire sokan kilátogattak a vonathoz. Az induló és érkező vonatok utasai is ablakból lógva próbáltak felvételeket készíteni a luxusvonatról.

A 7410-es számú személyvonat beérkezése után, menesztették az Orient Express-t és nyolc óra előtt öt perccel elhagyta a szerelvény Békéscsaba állomást, ezután a peronokon csak pár ember maradt.

Készítettük egy videót is az indulásról:

Hozzászólások

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

RSS
YouTube
Instagram