Fővonali pályafelújítás, helyzetjelentés a Gyoma-Mezőberény szakaszról

Dézsi Csaba kivonuló tudósítónktól ismételten kaptunk pár felvételt a 120-as számú, Budapest-Lőkösháza vasútvonal felújításáról.
Mezőberény és Gyoma állomásokon folyamatos a sóder és kavicskirakodás. Mindkét állomáson található a betonozó szerelvény, amivel a felsővezeték tartóoszlopok, jelzők és egyéb vasúti eszközök betonalapjait készítik el.
A szakaszon jelenleg az “A” (vasutasok körében csak “rozsdás” becenevű) vágány rekonstrukcióját készítik elő. A felsővezeték új tartóoszlopai Gyoma-Csárdaszállás szakaszon kb. 20%-a, Csárdaszállás-Mezőberény szakaszon durván 80%-a már bekerül a végleges helyére.
A vágányon csak éjszaka dolgoznak, a vágányzár 21:30 és 6:30 között van érvényben.
Az ideiglenes építési telephelyeket éjjel nappal őrzik az esetleges lopások elkerülése érdekében.
Mezőberényben kiépítették a felsővezeték rendszerben a szigetelt szakaszt ami felé építik majd a közúti felüljárót, ez a 2., a 3. és a 4. vágányt érinti. A szakasz villamos ki és bekapcsolása még összekötésre vár. Amint elkezdik a felüljárót építeni ezen a részen, a villamos vontatású vonatok csak leeresztett áramszedővel közlekedhetnek majd.

  
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

RSS
YouTube
Instagram