Monthly Archives: március 2012

Ismét futópróba folyt a Viharsarok irányába.

A BÉMV kilátogatott a tegnapi futópróbázó szerelvényhez. Amelynek a következő az összeállítása: 630 151 + B + BDh + BDh + BDh + Bo. A szerelvény 13 óra 40 perc körül hagyta el az állomás területét. Videó ITT.

A CFR ismét megmutatta, hogy nem képes együttműködni…

A tervek szerint Április hatodikai indulással, és kilencedikei érkezéssel Hargita Expressz Húsvéti kiránduló különvonat közlekedett volna Székelyföldre a MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében. A nosztalgiakocsikat a tervek szerint a MÁV-Trakció 480 001 Kandó Kálmán örökségének emléket állító matricás Traxx továbbította volna.

Gerzsoltrain a Csaba Rádióban

Ma (03.22-én) a Csaba Rádió Reggeli című műsorának vendége volt az oldal egyik szerkesztője. A vasútritkítás volt a műsor témája, amiben felsorolásra kerültek a törlésre ítélt vonatok. A teljes beszélgetés itt található:

Töltés után az AWT Búvárja

Ma a délutáni órákban a Szolnok irányába tartó fűrészporos szerelvény gépe az AWT-s Búvár beállt a csabai fűtőházba egy kis gázolajért.

Vasútfotós és vasutas is lehet barát.

Tegnap felkerült egy kép az internetre, ami a Vasútrajongók klubjában (a facebook-on) nagy felháborodást keltett. A képen pár srác fotómachinával a kézben a vágánytengelyben várja a vonatot és még a láthatósági mellény sincs sehol. EZT NEM SZABAD SOHA!!! Pontosan az

Kábellopás

Ma hajnalban kábellopás történt a Mezőberény – Csárdaszállás szakaszon. A károkat a jelek szerint elhárították. Jelentős késések az ELVIRA vonat információja szerint nincsenek.

Vasútritkítás – összeraktuk az érintett vonatok listáját

A héten nagy felháborodást váltott ki a kormány vasútritkítási tervezete, amit április 15 után akarnak bevezetni. Békés Megyét igen nagy mértékben érinti a vasútritkítás. Összeírtunk egy listát a Viharsarokban érintett vonatokról, hogy mindenki jól átláthassa a változtatásokat vasútvonalanként. Kattintson ide

A békécsabai vasútállomást is felújítják. (Beol.hu)

Itt egy cikk a már régóta esedékes békéscsabai állomás felújításról. Beol.hu 

Már megint kevesebb. (A Viharsarkot érintő változások.)

Változások a 2011/2012. évi menetrendben 1. sz. menetrendi módosítástól. 120 sz. Budapest – Szolnok – Békéscsaba – Lőkösháza vonal: Lemondva: 7400 (Budapest – Békéscsaba) között, 7304 (Budapest – Békéscsaba) péntek kivételével Békéscsaba – Lökösháza között naponta, 738 (Békéscsaba – Lőkösháza)

Az év első csoportos fotózása Békéscsabán

Mint ahogy Gery korábban megírta március harmadikán kilátogattunk pár tagunkkal fotózni az állomásra és környékére. Feltöltöttem én is a fotóimat, amik megtekinthetők a Galériámban 2012 03 03 Békéscsaba mappában. Valamint adós vagyok még egy összesített galériával ami a február 12-én és 25-én