Online

1 látogató böngészi ezt az oldalt
Az oldalon:

Tevékenységek

Monthly Archives: március 2012

A BÉMV kilátogatott a tegnapi futópróbázó szerelvényhez. Amelynek a következő az összeállítása:
630 151 + B + BDh + BDh + BDh + Bo.
A szerelvény 13 óra 40 perc körül hagyta el az állomás területét.

Videó ITT.

A tervek szerint Április hatodikai indulással, és kilencedikei érkezéssel Hargita Expressz Húsvéti kiránduló különvonat közlekedett volna Székelyföldre a MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében.

A nosztalgiakocsikat a tervek szerint a MÁV-Trakció 480 001 Kandó Kálmán örökségének emléket állító matricás Traxx továbbította volna.

Viszont, nemrég a MÁV Nosztalgia egy közleményt írt ki a weboldalukra, miszerint a román vasúttal nem sikerült megegyezniük. A teljes szöveg:

Programváltozás

Kedves Utasaink, a Román Államvasutakkal folytatott tárgyalások sikertelensége miatt, az alábbi programváltozást kényszerülünk tenni:

A vonatunk változatlan összeállításban, a MÁV Nosztalgia Kft járműveivel, nem Különvonatként, hanem a 9.10 perckor Budapest Keleti pályaudvarról induló Pannónia nemzetközi gyorsvonat részeként közlekednek Segesvár állomásig, majd Segesvárról autóbusszal folytatjuk az utazást Székelyudvarhelyre, illetve a visszaút során szintén autóbusszal tesszük meg a Székelyudvarhely Segesvár szakaszt, majd Segesvártól az Élményvonat kocsijait a Pannónia nemzetközi gyorsvonat továbbítja, a vonat Budapest Keleti pályaudvarra fog megérkezni, 18:15-kor. A vonatra továbbra is van beszállás lehetőség a Nyugati Pályaudvaron, innen a vonatunk 07.00 kor fog indulni.

 A korábban meghirdetett állomásokon továbbra is van lehetőség a fel és leszállásra.

A korábban kiadott helyjegyen szereplő kocsi, és ülőhely számok nem változnak, illetve a szombatra és vasárnapra meghirdetett programok és kirándulások változatlan formában kerülnek megrendezésre.

Vendégeink számára kárpótlásképpen, az alábbi programokat ajánljuk fel:

Az utazás során (Pénteken és Hétfőn) valamennyi utasunkat megvendégeljük egy kétfogásos ebéddel  és ásványvizzel az Élményvonat étkezőkocsijában,

Segesvárra az érkezés után, a városnézés során nemcsak az UNESCO Világörökség részét képező Óváros nevezetességeit tekintjük meg, hanem Theo Pálinkaházát is, ami a város egyik középkori házának, hangulatos, belső udvarán került berendezésre. Itt nem csak a pálinkával, hanem a hozzájuk illő finom falatokkal is várjuk kedves vendégeinket.

Bízunk benne, hogy a fenti kényszerű programváltozás ellenére is kellemesen fog telni az utazás az Élményvonat fedélzetén.

Amennyiben, esetleg úgy érzik, hogy a változások miatt nem kívánnak részt venni az utazáson, 2012. március 30-ig az utazástól kötbérmentes elállásra van lehetőség.

Amennyiben bármilyen kérdésük, kérésük merülne fel, kérem forduljanak bizalommal kollégáinkhoz.

Így a vonat Békéscsabára április hatodikán 11:38-kor, kilencedikén pedig 16:12-kor fog érkezni!

 

Valamint nem elfelejteni, hogy hamarosan, május 25-én indul a Csíksomlyó Expressz, ami érinteni fogja a Viharsarkot is!
Az Aranycsapat Taurus fogja továbbítani a szerelvényt és 9:30-10:00 körül lesz Békéscsabán.
De erről még, az időpont közeledtével pontosabb tájékoztatást fogunk adni.

Ma (03.22-én) a Csaba Rádió Reggeli című műsorának vendége volt az oldal egyik szerkesztője.

A vasútritkítás volt a műsor témája, amiben felsorolásra kerültek a törlésre ítélt vonatok.

A teljes beszélgetés itt található:

Ma a délutáni órákban a Szolnok irányába tartó fűrészporos szerelvény gépe az AWT-s Búvár beállt a csabai fűtőházba egy kis gázolajért.

Tegnap felkerült egy kép az internetre, ami a Vasútrajongók klubjában (a facebook-on) nagy felháborodást keltett. A képen pár srác fotómachinával a kézben a vágánytengelyben várja a vonatot és még a láthatósági mellény sincs sehol.

EZT NEM SZABAD SOHA!!!

Pontosan az ilyen hozzáállás miatt lettünk, szinte már ellenségek egy jó pár vasutas szemében. (Mozdonyvezetők, kocsirendezők, kalauzok…stb.) A vasútőrök már sok helyen hobbi szinten zavarnak el minket. (Persze tisztelet a kivételnek, akikkel meg lehet egyezni a szabályokról.)

Én személy szerint már lassan 13 éve járok ki a vasútra, hogy megörökítsem amit szeretnék. Gyerekként a peronról kattintgattam össze-vissza és egy rossz szót nem szóltak hozzám.

Egy jó pár éve feltűnően megugrott az ellenségeskedések száma a sínpálya közelében. Ez köszönhető a relatíve olcsó fényképezőknek.
Észak -és Nyugat Európában is van egy picike vita ezen, de az elhanyagolható mértékű. Nálunk mikor áll majd így a dolog? Mi a vasúton csak vendégek vagyunk és ügyebár a vendégségbe nem illik az asztalra….  hááát… szerintem tudja mindenki, hogy mire is gondolok.

Remélem egyetértetek velünk. Nem kell sok, csak egy kis odafigyelés.

Várjuk vissza a vonatot!

'Országos kiállás a vasútért'

 

Megáll a vonat?

 

Szereted a vasutat? Tegyél Te is a vasútért!