Online

1 látogató böngészi ezt az oldalt
Az oldalon:

Tevékenységek

Monthly Archives: február 2012

Ma kikerült a helyéről a megnyomott ütközőbak. Még 2011 október közepén sérült meg. A 029-es UDJ vigyáz a vágány végére, a vágányzáró tábla mögött. 

2011.10.17.:

Képek és szöveg: Geryt86 és Yakuza

Újabb felvételeket kaptunk Orvos Pál mozdonyvezetőtől a Viharsarki Magánvasút alapítójától, akinek szintén sikerült lencsevégre kapnia a február 27-én Békéscsabára letévedt Hernyót.

Valamint egy kis érdekesség. A legújabb magyar Traxx is lelátogatott aznap Békéscsabára ablakos vonatával:

A MÁV Szolnoki Járműjavító által, az egyik frissen felújított BDVmot (Hernyó) szerelvény látogatott le ma, a 120-as vasútvonalra futópróbázni. A szerelvény hatósági vizsgájára szerdán kerül sor, de nem lehet tudni, hogy eljönnek e vele Békéscsabáig. Információink szerint ilyen motorvonattípus még eddig nem járt a viharsarki fővonalon.
A járműjavítóból kikerülő szerelvények, motorvonatok és mozdonyok futórpóbáját az idei évtől nem csak a fővonalak elővárosi szakaszán, hanem a kisebb forgalmú, külső (Szolnoktól keletre húzódó) szakaszán hajtják végre. Így történt meg januárban, hogy egy ugyancsak BDVmot szerelvény Debrecenbe is eljutott ahol, szintén első ízben járt a motorvonattípus.

A futópróba után jogos a kérdés, hogy lehet e többször is látni majd ilyen szerelvényt a Viharsarokban? A pontos választ még nem lehet tudni, de nagy valószínűséggel továbbra is csak a futópróbák alkalmával látogathat le ilyen vonat Békéscsabára, de ez nagyon ritka eset. Menetrend szerinti vonatként pedig teljesen kizárt, mivel ez elővárosi vonattípus és a helyi mozdonyvezetők és jegyvizsgálók nincsenek kioktatva a vonat használatára.

Határ Ádám Békéscsabán fotózta le a motorvonatot:

Orvos Richárd tagunktól is kaptunk pár felvételt:

Köszönjük a felvételeket!

Békéscsaba belvárosa régen nagy kisvasúti vonalhálózattal rendelkezett. A főutcán végigpöfögő kis vonat, vagy a mostani Bartók Béla úton végigmenetelő nagyvasúti szerelvények mindennaposak voltak. Mára már szinte alig látszik a nyomvonal helye. Az idősebbek emlékeiben még él a kép, hogy merre s miként mentek a vonatok.

MÁV Alföldi Kisvasút.
Cmot 82x benzin-elektromos motorkocsija. (ex. AEGV)
Békéscsaba, Bartoss udvar 1954.

Még pár kép Békéscsabáról és vasútjáról:  ITT.

Forrás: http://www.fortepan.hu/

Természetesen a TV híradók is foglalkoztak a gázszivárgással.
A videó megtekinthető ITT

 • Rommá törte a billencs a Flirtöt 2014. április 17. csütörtök
  Észtországban egy, részben szolnoki gyártású motorvonatot ért baleset.
 • Új tag a Rail Cargo csoportban 2014. április 17. csütörtök
  Az Express-Interfracht Hungaria Kft. a Rail Cargo Group tagjaként, Rail Cargo Logistics Hungaria Kft. néven működik tovább.
 • Európai programban a Magyar Vasúttörténeti Park 2014. április 17. csütörtök
  A Museo Mundial „Globális tanulás az európai múzeumokban” keretprogramjába illeszkedve, harminchat hónapon át járul hozzá a Tatai úti gyűjtemény az ENSZ fejlesztési céljaihoz.
 • Sikeres volt a Villamosvasúti pályanap 2014. április 17. csütörtök
  A rendezvényen százhetvenöt szakember szerzett hasznos ismereteket a legújabb fejlesztésekről, kutatásokról.
 • Hova megy a kelenföldi mozgólépcső? 2014. április 17. csütörtök
  Egyelőre sehova, viszont letakarítják a kelenföldi falfirkákat, és majd egyszer a felvételi épület is új funkciókat kap a felújítása után.

Várjuk vissza a vonatot!

'Országos kiállás a vasútért'

 

Megáll a vonat?

 

Szereted a vasutat? Tegyél Te is a vasútért!