Online

1 látogató böngészi ezt az oldalt
Az oldalon:

Tevékenységek

Monthly Archives: május 2011

Az egyik kedvenc Dunántúli vonalunkról, a 11-es Győr – Veszprém útvonalról találtunk egy videót amit az áprilisi nosztalgiamenetről készített a Magyar Televízió.

A videó itt megtekinthető.

Vasárnap (05.22-én) pár tagunkkal kilátogattam fotózni a szokott helyünkre, a Szerdahelyi útra.

Átlagos forgalom volt, ami mellett jött pár érdekesség is.

A képek megtekinthetőek a Galériámban 2011 05 22 Békéscsaba mappában!

Jó nézelődést!

Yakuza

Ma Dézsi Csaba (csabibacsii) tagunk Muronyba látogatott. Ott pihent meg az AWT Búvára. Körbefotózgatta nekünk, hogy aki még nem látta közelről ezt a szép dízel gépet, az is megcsodálhassa.

A fotók megnézhetőek csabibacsii galériájában.

Köszönet a képekért.

Geryt86

Egy korábbi, május 15-i fotózás képeivel jelentkezem. Demo tagunkkal kilátogattunk a jó idő miatt a Szerdahelyi útátjáróhoz fotózni, de sajnos eléggé beborult az ég, így csak pár kissé fénytelen képet sikerült készíteni.

A képek megtekinthetőek a Galériámban 2011 05 11 Békéscsaba mappában.

Jó nézelődést!

Yakuza


A mai napon kimentem a 125-ös vonalra, a Szarvas melletti Halászlak megállóhoz két tagunkkal (1c3t34 és M41_2128) fotózni.

Átlagos forgalommal találkoztunk, ami csak “szóló” Bzmot-okból állt. Az ütemes menetrendnek köszönhetően a kétórás és olykor órás ütem miatt a várakozást kisebb körülnézéssel és erdőjárással töltöttük el. Szerencsére egyáltalán nem találkoztunk szúnyogokkal, amik miatt nyáron szinte lehetetlen a szabadban tartózkodni azon a területen.

Halászlak legjellemzőbb eleme a vasúti Körös-híd, melyen a képeim nagy részét készítettem.

A képek megtekinthetőek a Galériámban 2011 05 07 Halászlak mappában.

Pár felvételen szembetűnő lehet, hogy a mozdonyvezetőnek “nincs feje” :) mindez azért, mert cenzúráztam azok fejét akik a tudtunkra adták, hogy nem szeretnének rajta lenni a felvételen, bár ezt eléggé “bunkó” módon tették Mint ahogy ez az utolsó képemen is látszódik. Sajnos erre sem ismerik az értelmes emberek közti kommunikációt, mert a velem levő két tagunk beszélt az egyik vezérrel aki megfenyegette őket a fotózás miatt. Úgy látszik a mellékvonali tájakon a vasútfotósokat nagyon utálja a mozdonyvezetők egy része, talán azért mert van félni valójuk ha a felvétel kikerül az internetre… ?

Ezt leszámítva remélem, hogy a velem tartott tagok nem bánták meg a mai fotózást.

Jó nézelődést!

Yakuza

Várjuk vissza a vonatot!

'Országos kiállás a vasútért'

 

Megáll a vonat?

 

Szereted a vasutat? Tegyél Te is a vasútért!