Category Archives: Nem Viharsarok de…

„A Vonatok királya, a királyok vonata” – megnéztük milyen belülről az Orient Expressz

Lehetőségünk nyílt, hogy a Magyar Vasúttörténeti Parkban, az impozáns luxusvonatra felszálljuk és körbenézzünk pár kocsit belülről.

Bemutatták a legújabb reklámmozdonyt – A “MáltaiTraxx-ot”

2016. május 10-én 10 órakor, a Keleti pályaudvaron mutatták be a legújabb magyar reklámmozdonyt, amin a Magyar Máltai Szeretetszolgálat társadalmi üzeneteket megjelenítő dekorációja látható.

Kürtösi baleset, mozdonyok mentése – újabb képek + videó

Tegnap (2016.04.25-én) Kürtösön, a román-magyar határállomáson vasúti baleset történt. A balesetben öt mozdony sérült meg, amiből az egyik ki is siklott. Újabb felvételeket kaptunk.

Kürtösi baleset, mozdonyok mentése – képek

Tegnap (2016.04.25-én) Kürtösön, a román-magyar határállomáson vasúti baleset történt. A balesetben öt mozdony sérült meg, amiből az egyik ki is siklott. 

Viszlát 136-os vonal!

A 136 Szeged-Röszke(-Szabadka) vasútvonal a 2015-ös migrációs válsághelyzet miatt kettészakadt.  

Leterhelték a Tisza-hidat

Január 7-én ellátogattunk a 120-as vonalon lévő Tisza-híd terhelési próbájára.  

Egy kis Szeged

Nem vagyok egy nagy villamos rajongó… A galéria (9 kép) itt tekinthető meg!

Üzemlátogatás a szolnoki forgalomirányító toronyban.

Március 23-án meglátogattuk a szolnoki forgalomirányítás agyát. A 6. emeleten nagy munka folyt. Egy lazának számító szombati napon csöppentünk bele a dolgokba, így pár szó erejéig volt lehetőségünk kérdezni, hogy mi micsoda, hogyan működik, miért működik. Onnan fentről teljesen más

Üzemlátogatáson jártunk

Ma Szolnok állomáson tartottunk egy üzemlátogatást. Bakter – tagunk – segítségével a központi “toronyban” néztünk szét, ahol az egész állomást irányítják. Sok felvételt készítettünk, amiket hamarosan feltöltünk az oldalra. Addig is itt egy dokumentum jellegű felvétel – a toronyból fotózva

Takarításra fel!

Nem Viharsarok, de…  

Vendégszereplésen a 418 103

Fórián Dávid (M41-2188) látogatónk küldött nekünk három felvételt az este folyamán. A 103-s Csörgő éppen Tócóvölgy állomásán várakozik ingavonatával a továbbindulásra. A vonat elején a 114-s vezérlő található. A hírek szerint a miskolci “B” vizsgája után kerékesztergára ment Debrecenbe, de a

Áprilisi túránk videója – A recski fotósvonat

Április 14-én egy fotós különvonat közlekedett Hatvanból Recsk-Parádfürdőre és vissza. Mi, a vonatot autóval követtük végig, erről készítettünk egy 10 perces videót:

RSS
YouTube
Instagram