Online

1 látogató böngészi ezt az oldalt
Az oldalon:

Tevékenységek

Nem Viharsarok de…

Nem vagyok egy nagy villamos rajongó…

A galéria (9 kép) itt tekinthető meg!

Március 23-án meglátogattuk a szolnoki forgalomirányítás agyát.

A 6. emeleten nagy munka folyt. Egy lazának számító szombati napon csöppentünk bele a dolgokba, így pár szó erejéig volt lehetőségünk kérdezni, hogy mi micsoda, hogyan működik, miért működik.

Onnan fentről teljesen más a látkép. Az egész állomást szemügyre lehet venni. Ha jó az ember szeme, akkor még a magas fogadón is észreveheti a selejtezett MDmot-okat. Az Alföldön található állomásokat nagyon ritkán van lehetősége az embernek ilyen magasból megtekintenie.

További fotóim…

 

Ma Szolnok állomáson tartottunk egy üzemlátogatást. Bakter – tagunk – segítségével a központi “toronyban” néztünk szét, ahol az egész állomást irányítják.
Sok felvételt készítettünk, amiket hamarosan feltöltünk az oldalra. Addig is itt egy dokumentum jellegű felvétel – a toronyból fotózva – egy tehervonatról, ami a Békés megyei vasút-rekonstrukciós munkákhoz vitt kitérőket.
A vonat érdekessége, hogy kitérőben 5 -, nyílt vonalon pedig 20-40 km/órával közlekedhetett.

Nem Viharsarok, de…

 

Fórián Dávid (M41-2188) látogatónk küldött nekünk három felvételt az este folyamán.
A 103-s Csörgő éppen Tócóvölgy állomásán várakozik ingavonatával a továbbindulásra. A vonat elején a 114-s vezérlő található.

A hírek szerint a miskolci “B” vizsgája után kerékesztergára ment Debrecenbe, de a géphiány miatt ott is marad egy időre.

Köszönjük a fotókat.

Várjuk vissza a vonatot!

'Országos kiállás a vasútért'

 

Megáll a vonat?

 

Szereted a vasutat? Tegyél Te is a vasútért!