Online

1 látogató böngészi ezt az oldalt
Az oldalon:

Tevékenységek

avatar

Yakuza

Március 7-én kaptuk a hírt, hogy Lőkösháza állomáson baleset történt. Az előzetes hírek szerint személyi sérülés is történt, de a MÁV-Start tájékoztatása szerint, a balesetben nem sérült meg senki. A nemzetközi személyszállító vonatok késésekkel közlekedtek. Mivel ellentmondásos hírekről értesültünk az esettel kapcsolatban, kértük a vasúttársaság tájékoztatását.

A teljes tájékoztató amit a MÁV-Start küldött nekünk:

“Március 7-én 9 óra 27 perckor Lőkösháza állomáson a 7400 számú vonatot továbbító mozdonnyal végzett tolatás közben ráütköztek az állomás 3-as számú vágányán álló mozdonyra. Az ütközés következtében mindkét mozdony, továbbá két személyszállító kocsi megsérült. A tolatási baleset miatt a vasúti pálya Lőkösháza határállomás és Kürtös CFR határállomás között egy ideig ki volt zárva a forgalomból, majd 10 óra 35 perckor megindulhatott a vonatközlekedés. Tekintettel arra, hogy az egyik vagon, egy tengellyel kisiklott – ezt be kellett emelni, amely 13 óra 45 percre sikerült is. A baleset következtében 5 vonat 175 percet késett. A baleset okát a vasúttársaság és a hatóság még vizsgálja. Személyi sérülés nem történt.
Péter Csaba - ügyfélszolgálati szakelőadó”

Mint eddig minden évről, így a 2013-as esztendőről is készítettünk egy összefoglaló videót, amin a fontosabb történéseink, eseményeink és kirándulásaink láthatok.

Korábban az ilyen évösszegző videóinkat általában januárban szoktuk közzé tenni, de idén kicsit megkéstünk vele, ezért “szíves elnézésüket és megértésüket kérjük” az érdeklődőktől.
A késés oka, hogy gőzerővel dolgozunk néhány dolgon, ami összefüggésben van azzal, hogy idén nyáron lesz 5 éves az oldalunk, ezért kevesebb a szabadidőnk mostanában.

De nem szaporítjuk tovább a szót, íme a 2013-as évünk összefoglaló videója. Fogadják szeretettel!

Yakuza és Gery

Figyelem!

Felhívjuk az utazóközönség figyelmét, hogy mától (2014.03.20.) Békéscsabán az állomásépületben nincs jegykiadás! Az állomás pénztárai új helyen, az autóbusz pályaudvar aluljárójában (a konténerekben) találhatóak.
Mostantól csak ott lehet vonatjegyet váltani!

Aki teheti, ossza meg ezt a bejegyzést! Köszönjük!

Képek: Dézsi Csaba

Az elmúlt hétvégi teljes, békéscsabai vágányzár miatti forgalomterelésekről az előző bejegyzésünkben olvashattak.
A vágányzárat két fő okból kellett végrehajtani. Az első, az Orosházi felüljáró bontása (a cikksorozatunk harmadik részében foglalkozunk majd a témával). A második, a Szerdahelyi-Franklin utcában található vasúti átjárónál végzett vágányátkötési munkálatok. Ez utóbbiról készült ez a bejegyzés.

Tovább olvasom →

Megkezdődtek a békéscsabai állomásfelújítás nagyszabású munkálatai. Elkezdték bontani az Orosházi úti felüljárót és új vágányátkötéseket alakítottak ki a Szerdahelyi – Franklin utcai vasúti átjárónál. Ezek miatt 2014. február 28-tól március 3-ig teljes vágányzár volt Békéscsaba állomáson. A vonatok kerülő útirányon közlekedtek, illetve bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat.

Három részes beszámolósorozatunkból sorra vesszük az elmúlt hétvégi történéseket, íme az első A FORGALMI TERELÉSEK.

Tovább olvasom →

 • Újbuda központ ötvenöt éve 2014. április 24. csütörtök
  Manapság ezen a néven ismerjük, de sokáig hivatalosan Lágymányosi lakótelep, vagy egyszerűen csak „a Skála” esetleg „a kispiac” volt az elnevezése a Fehérvári út ezen kereszteződésének.
 • Gázolt a Rippl-Rónai IC 2014. április 24. csütörtök
  A kurdi állomásra behaladáskor, üzemi területen történt a baleset.
 • Katka, Albatrosz, és még sok minden más... 2014. április 24. csütörtök
  Tizennegyedik alkalommal rendezik meg Kassán a mozdonyparádét április utolsó hétvégéjén. A Katka gőzös 2014-ben 130 éves. […]
 • Csehországban a kék Jeti 2014. április 24. csütörtök
  Prágába tart az első cseh színekben pompázó railjet.
 • A nagy fővárosi „gépesítés” 2014. április 24. csütörtök
  Akár a gomba eső után: úgy „bújnak elő a földből” a BKK ügyfélpontjai és jegyautomatái.

Várjuk vissza a vonatot!

'Országos kiállás a vasútért'

 

Megáll a vonat?

 

Szereted a vasutat? Tegyél Te is a vasútért!